Istoric Buzăul Sportiv

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Acest site a aparut din dragoste pentru sport, din pasiune pentru jurnalism si este dedicat oricarei forme de activitate sportiva din Buzau si nu numai. Cu timpul, prieteni ai mei si ai sportului s-au alaturat acestui demers, pentru a construi ceea ce vedeti acum.
Oricine simte nevoia e invitat sa-si spuna parerea despre orice legat de sport, insa atentie: nicio forma de limbaj vulgar si nici o jignire nu vor fi tolerate.
Va invit cu drag într-o lume magnifica, palpitanta, veche de când lumea dar mereu noua si atractiva: lumea sportului.
Cei interesati ma pot contacta la adresa de e-mail: pitigoi_andrei@yahoo.com Despre Andrei Pitigoi puteti citi aici.

Buzaul Sportiv a fost primul ziar din judetul Buzau destinat exclusiv sportului! Din initiativa secretarului de district din anii 30, Stefan Papadopol s-a incercat si reusit editarea unui ziar local cu aparitie saptamanala, denumit „Buzaul Sportiv”. Primul numar al acestei publicatii a aparut pe 15 octombrie 1931. In prezent avem cunostiinta despre locatia unde se afla numarul 1, dar din motive lesne de inteles nu o putem publica. Al doilea numar a aparut pe 22 octombrie 1931, exemplar care se afla in posesia lui Andrei Pitigoi. Gazeta „Buzaul Sportiv” era tiparit pe doua pagini, format A4 si directorul, si totodata initiatorul era Stefan Papadopol. Redactia si administratia erau situate in Bulevardul I. C. Bratianu nr.4 (astazi Laboratorul Pasteur, n.r. Blvd. Nicolae Balceascu), iar editarea era asigurata de tipografia si legatoria „Luca Oprescu” din Buzau, strada Doamna Neaga, nr. 13 (astazi, str. Ostrovului). In editia a doua a gazetei sta scris urmatorul anunt „CINE PRIMESTE UN NUMAR AL ZIARULUI SE CONSIDERA ABONAT. CU INCEPERE DE LA NUMARUL 3, GAZETA VA APAREA IN 4 PAGINI CU CRONICI SPECIALE PENTRU FIECARE SPORT IN PARTE”. Din nefericire, lipsa de fonduri nu a permis publicarea unei a treia editii tiparite. Speram insa ca pe viitor, cand vremurile vor fi mi bune sa publicam (macar lunar) un numar printat al primei gazete de sport din judet. „Buzaul Sportiv” editia printata a aparut la doar sase ani dupa publicarea primului numar din cel mai longevi ziar de sport din Romania, Gazeta Sporturilor. Varianta on-line a luat nastere in luna martie 2010, la initiativa lui Andrei Pitigoi, atunci reporter pe sport la ATN Trust (Campus TV & Radio, Viata Buzaului), in prezent coordonatorul departamentului de sport la TV Sat (Radio Boom si Scurt pe 2). Initiativa a fost sprijinita de Costin Alexandrescu (Bacaul Sportiv) si Liviu Stanciu (Max Design), dar si de alti iubitori ai sportului din judetului Buzau.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre. 
Articolul precedentAECTS Buzaul Sportiv
Articolul următorLivescore
Autor al cărţii „Drum printre ani – Istoria echipei de fotbal Gloria Buzău 1971 – 2011”. În prezent redactor şef al publicaţiei Buzăul Sportiv, fotojurnalist şi data collector Data Sports Group şi fotograf 123RF. Realizator TV şi moderator al emisiunilor "Sport Maxim", „Fotbal Total”, „TV Sport”, „Eurofotbal”, „Sport Maxim”, „Arena sportivă” şi „Zona neutră”. Prezentator al emisiunilor „În spatele uşilor de restaurant”, „Tainele pensiunii” şi "Bilet de vacanţă". Realizator al DVD-urilor „Războinicii la Ciuta”, „Meciuri de poveste” şi „Palatul Comunal, simbol al Buzăului”. Peste 200 de evenimente sportive comentate (din fotbal, handbal şi futsal). Manager "Buzăul Sportiv" & "Agora Buzau".