Râmniceanul Tudose scrie istorie la Roman

0
685

tudose

  • Cele mai bune performanțe din istoria clubului romașcan se leagă de numele fostului finanțator de la HCM Buzău

Pentru sportul buzoian îndepărtarea oamenilor cu potențial financiar a devenit o obișnuiță. Fie că vorbim despre echipa locală de handbal feminin sau de Gloria Buzău, nimeni din mediul privat nu și-a mai adus o contriburie decisivă în viața sportului autohton.

Râmniceanul Viorel Tudose, fost finanțator al echipelor Gloria Buzău, HCM Buzău și CSM Râmnicu Sărat, pare să își fi găsit liniștea în inima Moldovei. Criticat la Buzău pentru viziunile sale avangardiste, dar corecte-fapt dovedit de trecerea timpului, patronul societății comerciale Getica ‘95 a bifat, alături de gruparea romașcană, cel mai bun sezon din istoria formației antrenate de Florin Pera. În doar un an de zile de la preluarea echipei, Viorel Tudose, reprezentantul firmei Getica ‘95 în Consiliul de Administrație al HCM Roman – cel mai puternic sponsor din mediul privat al romașcancelor și-a legat numele de cele mai bune rezultatea înregistratea în toată istoria sa de echipa moldavă.

La un pas de Cupă și „bronzul“ în Liga Națională

Formația antrenată de Florin Pera a încheiat ultima ediție a Ligii Naționale pe ultima treaptă a podiumului. Totodată, romașcancele au reușit să acceadă în finala Cupei României, mai au de jucat Super Cupa României, și tot­odată, vor evolua în premieră în cupele europene.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentDacă abandonează Liga a III-a, Viitorul Buzău poate evolua tot în Superligă
Articolul următorA murit Vasile Ivana, component al echipei care a promovat pentru prima oară Gloria în Liga I
Autor al cărţii „Drum printre ani – Istoria echipei de fotbal Gloria Buzău 1971 – 2011”. În prezent redactor şef al publicaţiei Buzăul Sportiv, jurnalist Data Sports Group şi fotograf 123RF. Realizator TV şi moderator al emisiunilor "Sport Maxim", „Fotbal Total”, „TV Sport”, „Eurofotbal”, „Sport Maxim”, „Arena sportivă” şi „Zona neutră”. Prezentator al emisiunilor „În spatele uşilor de restaurant”, „Tainele pensiunii” şi "Bilet de vacanţă". Realizator al DVD-urilor „Războinicii la Ciuta”, „Meciuri de poveste” şi „Palatul Comunal, simbol al Buzăului”. Peste 200 de evenimente sportive comentate (din fotbal, handbal şi futsal).

LĂSAȚI UN MESAJ