VIDEO: Fără jumătate dintre titulari, Gloria a obţinut eroic trei puncte! Gloria Buzău – Unirea Slobozia: 1 – 0

0
1279

IMG_20141025_124209

Fără jumătate din titularii obişnuiţi, divizonara secundă Gloria Buzău a luat trei puncte în penultima etapă a turului ligii secunde . Fotbaliştii antrenaţi de Ion Viorel s-au impus la limită, cu 1 la 0, în faţa formaţiei Unirea Slobozia. Unicul gol al partidei a fost marcat de Răduca, în minutul 70, din penalty.

Partida a început sub semnul echilibrului, cu câte o ocazie la fiecare poartă. Jianu putea deschide scorul pentru oaspeţi, în minutul 3 însă execuţia sa a fost reţinută de goalkeeper-ul buzoienilor, Stoicescu. Pantelie îşi putea trece în cont încă o reuşită în tricoul Gloriei. În minutul 29, fostul jucător de la Viitorul Constanţa l-a luat „la ţintă” pe portarul advers. După o primă repriză în care tabela „a îngheţat”, buzoienii au reuşit să dea lovitura la mijlocul părții secunde. „Lupul din Babadag” a fost faultat în careu, centralul Andrei a dictat penalty iar Răduca a transformat lovitura de la 11 metri.

Buzoienii puteau să îşi mărească avantajul pe finalul jocului, mai ales că au evoluat în superioritate numerică din minutul 82, după eliminarea lui Hristian. Finalul de joc i-a prins pe ialomiţeni în corzi, însă elevii lui „Vioară” au fost deficitari la finalizare. Tehnicianul „glorioșilor” şi-a felicitat jucătorii pentru victoria obţinută la limită în faţa formaţiei din Slobozia. Ion Viorel a ţinut să precizeze că succesul a fost obţinut în condiţii financiare dificile şi cu un lot de jucători decimat de accidentări.

Situaţia financiară a Gloriei poate aduce veşti foarte proaste pentru suporterii buzoieni în această săptămână. Antrenorul Gloriei a anunţat că mai mulţi jucători de bază vor să îşi depună memorii pentru a deveni liberi de contract. Totul poate fi rezolvat temporar doar dacă până la meciul cu Rapid Suceava fotbaliştii din Crâng vor primi măcar o parte din restanțe.

Cu o etapă înainte de finalul primei părţi a campionatului, Gloria Buzău se află pe locul patru în prima serie a ligii secunde, cu 16 puncte. Buzoienii sunt urmaţi de Rapid Suceava, adversara din următoarea etapă, cu 15 puncte. Dăniţă şi Compania au şansa să îşi consolideze poziţia dacă runda următoare vor obţine cele trei puncte din deplasarea de la Suceava.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentTV Sport. Invitat: Pompiliu Coşconea (AJF Buzău)
Articolul următorVIDEO: Debut dezastros în duelul cu Capitala. HM Buzău – Rapid Bucureşti: 34–36 (15-18)
Autor al cărţii „Drum printre ani – Istoria echipei de fotbal Gloria Buzău 1971 – 2011”. În prezent redactor şef al publicaţiei Buzăul Sportiv, jurnalist Data Sports Group şi fotograf 123RF. Realizator TV şi moderator al emisiunilor "Sport Maxim", „Fotbal Total”, „TV Sport”, „Eurofotbal”, „Sport Maxim”, „Arena sportivă” şi „Zona neutră”. Prezentator al emisiunilor „În spatele uşilor de restaurant”, „Tainele pensiunii” şi "Bilet de vacanţă". Realizator al DVD-urilor „Războinicii la Ciuta”, „Meciuri de poveste” şi „Palatul Comunal, simbol al Buzăului”. Peste 200 de evenimente sportive comentate (din fotbal, handbal şi futsal).

LĂSAȚI UN MESAJ