VIDEO. „Roboţelul de Aur” cu un pas în „careul de aşi”. Stela Duţă îşi continuă marşul spre primul titlu mondial

0
2536

 

10511088_806911929386048_1523383340354419395_n

Pugilista râmniceancă, Steluţa Duţă, campioană europeană en titre la categoria 48 de kg, s-a calificat în această dimineaţă în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de la Jeju din Coreea de Sud. Sportiva antrenată de Constantin Voicilaş va boxa mâine cu kazaha Nazym Kyzaibay pentru un loc în semifinale, care îi asigură medalia de bronz.

Două meciuri, două victorii pentru Stela Duţă, pugilista originară din Râmnicu Sărat, reprezentanta României la categoria 48 de kilograme de la Campionatele Mondiale din Coreea de Sud. În primul meci, Duţă, legitimată în trecut la Clubul Sportiv Municipal Buzău, a învins-o cu 3 la 0 pe suedeza Elin Ronnlund, apoi a trecut, tot la puncte cu 2 la 0 de locul doi în ierarhia mondială, chinezoaica Xu Shiqi, iar mâine dimineaţă, de la ora 7.00, ora României va box cu kazaha Nazym Kyzaibay  pentru un loc în „careul de aşi” al competiţiei. Maestrul emerit al sportului, Constantin Voicilaş, antrenor şi totodată tatăl adoptiv al sportive este mulţumit de rezultatele înregistrate în primele două meciuri de actuala sportiva a clubului Steaua Bucureşti.

Voicilaş nu crede că Stela se poate gândi deja la finală, deşi a eliminat-o în ultimul meci pe a doua favorită la titlul suprem. Antrenorul buzoian nu este încântat de partea tabloului în care a fost repartizată Duţă, mai ales că se află pe aceeaşi parte cu nume „grele” din sportul cu mănuşi.

Maestrul buzoian se declară mulţumit indiferent de rezultatele pe care pugilista buzoiancă le va bifa la această ediţie a Campionatelor Mondiale. Voicilaş consideră că pugilista în vârstă de 32 de ani a realizat deja prea multe pentru sportul românesc.

Steluţa Duţă este deţinătoare en titre a celui mai important trofeul de pe „bătrânul continent”. Buzoianca are trei titluri europene la activ şi un titlul de vicecampioană mondială, plus multiple titluri naţionale şi Cupe ale României. Totodată ea este „cetăţean de onoare” al municipiului Buzău. Partida din sferturile de finale ale Cupei Mondiale poate fi urmărită mâine dimineaţă, în jurul ore 7.00 – 7.30 pe contul oficial de YouTube al federaţiei mondiale de box, la adresa www.youtube.com/user/AIBAboxing.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentVIDEO: Câştig pentru trupa lui „Vioară”. Joc impecabil al tânărului Iordache
Articolul următorGelu Preda dezminte acuzaţiile din presă. „Mi se face o mare nedreptate!”
Autor al cărţii „Drum printre ani – Istoria echipei de fotbal Gloria Buzău 1971 – 2011”. În prezent redactor şef al publicaţiei Buzăul Sportiv, jurnalist Data Sports Group şi fotograf 123RF. Realizator TV şi moderator al emisiunilor "Sport Maxim", „Fotbal Total”, „TV Sport”, „Eurofotbal”, „Sport Maxim”, „Arena sportivă” şi „Zona neutră”. Prezentator al emisiunilor „În spatele uşilor de restaurant”, „Tainele pensiunii” şi "Bilet de vacanţă". Realizator al DVD-urilor „Războinicii la Ciuta”, „Meciuri de poveste” şi „Palatul Comunal, simbol al Buzăului”. Peste 200 de evenimente sportive comentate (din fotbal, handbal şi futsal).

LĂSAȚI UN MESAJ