VIDEO. Artele marţiale, un sport popular printre buzoieni

0
962

Artele marţiale au devenit un sport popular printre buzoieni. Fie că le practică pentru a realiza performanţă sau pur şi simplu pentru întreţinerea condiţiei fizice, buzoienii sunt printre cei mai mulţi pasionați. Clubul Sportiv „Seito” este una din cele mai cunoscute structuri sportive de profil din judeţ. Cu grupe de la copii până la adulţi, clubul buzoian adună peste câteva sute de practicanţi, amatori şi profesionişti. Seito desfăşoară un parteneriat cu After School Karate Buzău, prin care zeci de micuţi sunt iniţiați în sportul care se practică în kimono.`

 

Artele marţiale reprezintă o tehnică de luptă, inspirată din cultura asiatică. Sunt două componente majore: tehnica de luptă şi spiritualitatea. Acest sport se adresează tuturor, indiferent de vârstă sau categoria de performanţă.Disciplina „de fier” este una din calităţile care sunt insuflate celor mici încă de la intrarea în sala de antrenament. Clubul Seito Buzău participă regulat în cadrul competiţiilor judeţene şi naţionale de profil. Judoka antrenaţi de sensei Sorin Popescu au obţinut rezultate notabile în cadrul întrecerilor din ţară, iar în vara acesta clubul va organiza o competiţie internaţională.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentUna caldă, una rece pentru Fortius Buzău în turneul de la Sighişoara
Articolul următorVIDEO. ACS Pheonix domină şahul la nivel de juniori în Buzău
Autor al cărţii „Drum printre ani – Istoria echipei de fotbal Gloria Buzău 1971 – 2011”. În prezent redactor şef al publicaţiei Buzăul Sportiv, jurnalist Data Sports Group şi fotograf 123RF. Realizator TV şi moderator al emisiunilor "Sport Maxim", „Fotbal Total”, „TV Sport”, „Eurofotbal”, „Sport Maxim”, „Arena sportivă” şi „Zona neutră”. Prezentator al emisiunilor „În spatele uşilor de restaurant”, „Tainele pensiunii” şi "Bilet de vacanţă". Realizator al DVD-urilor „Războinicii la Ciuta”, „Meciuri de poveste” şi „Palatul Comunal, simbol al Buzăului”. Peste 200 de evenimente sportive comentate (din fotbal, handbal şi futsal).

LĂSAȚI UN MESAJ