VIDEO. Fortius a promovat în Liga I! Au bani buzoienii pentru primul eşalon?

0

Fortius Buzău, una din cele două reprezentante ale judeţului în liga secundă de futsal a reuşit promovarea în primul eşalon, la doar un an de la înfiinţare. Gruparea prezidată şi antrenată de Gică Hăhăianu a încheiat pe locul trei play-off-ul pentru prima diviziei, după ce a câştigat finala mică.

Scăldat în anonimat în toate ramurile sportive, judeţul Buzău va avea din nou o reprezentantă în prima ligă a unui sport pe echipă. Buzoienii de la Fortius Buzău au reuşit să încheie stagiunea pe a treia treaptă, după ce în faza finală a întrecerii au trecut de Pro Tineret Sighişoara. Fortius s-a impus cu 4 la 6, şi 6 la 1 în dubla manşă disputată în weekend la Galaţi. În mod normal, doar ocupanta primului loc promova în Liga I, însă finala mare a play-off-ului a fost disputată de City`us 2 Târgu Mureş şi United 2 Galaţi, ambele echipe fiind “satelitul” unor prime divizionare şi neavând ca urmare dreptul de promovare. Buzoienii au dus cu greu la bun sfârşit actuala ediţie a ligii secunde la futsal, iar şansele ca gruparea buzoiană să evolueze în prima divizie sunt destul de mici, pentru că din punct de vedere financiar Fortius încă nu dispune de resursele necesare pentru a face faţă cheltuielilor din primul eşalon. Buzoienii au timp până pe 20 iunie să găsească sprijin financiar, fie din partea autorităţilor locale, fie din mediul privat pentru confirma prezenţă în Liga I la futsal.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentVIDEO. Înfrângere după înfrângere pentru cea mai bogată echipă din judeţ!
Articolul următorVIDEO. Ce spune Ion Viorel despre şansele FC Voluntari în Liga 1
Autor al cărţii „Drum printre ani – Istoria echipei de fotbal Gloria Buzău 1971 – 2011”. În prezent redactor şef al publicaţiei Buzăul Sportiv, jurnalist Data Sports Group şi fotograf 123RF. Realizator TV şi moderator al emisiunilor "Sport Maxim", „Fotbal Total”, „TV Sport”, „Eurofotbal”, „Sport Maxim”, „Arena sportivă” şi „Zona neutră”. Prezentator al emisiunilor „În spatele uşilor de restaurant”, „Tainele pensiunii” şi "Bilet de vacanţă". Realizator al DVD-urilor „Războinicii la Ciuta”, „Meciuri de poveste” şi „Palatul Comunal, simbol al Buzăului”. Peste 200 de evenimente sportive comentate (din fotbal, handbal şi futsal).

LĂSAȚI UN MESAJ