VIDEO. Calificare istorică pentru clubul buzoian de șah Pheonix

0

sah5

În sfârșit, județul nostru va fi prezent în primul eșalon la un sport. La doi de la înființare, clubul Pheonix Buzău a fost invitat să participe în următoarea ediție a Diviziei A. Este pentru prima dată în istoria șahului buzoian când o echipă din Buzău va fi reprezentată la cel mai înalt nivel.

Performanțele obținute de șahiștii clubului buzoian Pheonix în primii doi ani de la înființare nu au trecut neobservate. Rezultatele sportivilor buzoieni au făcut ca Federația Română de șah să invite în Divizia A gruparea pregătită de Sorin Iordăchescu, acolo unde evoluează cele mai bune zece echipe din țară. Ca și în restul sporturilor de echipă din județ, finanțarea reprezintă o problemă, însă oficialii clubului sunt convinși că, din mediul privat, vor face rost de suma necesară, pentru a participa în Divizia A.
Oficialii clubului de șah și-au exprimat intenția de a transfera mai mulți sportivi consacrați, astfel încât să își îndeplinească obiectivul, și anume menținerea în prima divizie. Printre șahiștii vizați se numără și un Mare Maestru Internațional pe a cărui legitimație va apărea ștampila clubului buzoian. ACS Pheonix Buzău urmează să participe în Divizia A la șah clasic prin echipa de seniori în perioada 2-10 octombrie. Locul de desfășurare va fi stabilit în zilele următoare.

18 total views, 2 views today

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here