VIDEO. Documentar inedit: Stela Duţă, “Roboţelul de aur”

0
1459

Povestea de viaţă a celei mai cunoscute pugiliste din Buzău, râmniceanca Stela Duţă, va fi adusă în faţa telespectatorilor. Doi tineri, cu iniţiativă au realizat un documentar despre sportiva din Buzău, denumit „Roboţelul de Aur”, precum cartea pe care Constantin Voicilaş, tatăl adoptiv şi antrenor al pugilistei născută la Râmnicu Sărat a lansat-o în urmă cu ceva timp.
Documentarul prezintă întreaga poveste a Steluţei Duţă, supranumită „Roboţelul de aur”, de trei ori vicecampioană mondială la box. Telespectatorii vor avea ocazia să cunoască aspecte mai puţin ştiute din viaţa sportivei care a devenit unul din cele mai importante nume din sportul românesc.
Deşi practică un sport masculin, Steluţa nu impresonează prin mărimea fizică. Fetiţa, tunsă băieţeşte, care în clasa a VII-a şi-a tras pentru prima dată mănuşile de box în mâini a ajuns să trăiască un destin măreţ. Povestea din spatele campioanei este una dramatică. Aruncată de părinţii în ghearele sorţii încă de pe vremea când învăţa să meargă, Steluţa s-a dovedit învingătoare în cea mai importantă luptă, cea cu viaţa.
Documentarul „Roboţelul de Aur”, inspirat de cartea cu acelaşi nume scrisă de maestrul Constantin Voicilaş, tatăl adoptiv al sportivei şi totodată antrenorul acesteia va putea fi urmărit în premieră miercuri, 30 septembrie, de la ora 19:30, când are loc gala de deschidere Docuart Fest 2015, care inaugurează cea de-a 4-a ediție a festivalului. De-a lungul timpului, despre râmniceancă au fost realizate o serie de reportaje de către jurnalişti consacraţi de la televiziunile centrale importante. Evenimentul de lansare va avea loc la Cinemateca Eforie. În cadrul galei va fi prezentat în premieră documentarul, regizat de Mihai Dragolea și Radu Mocanu. Accesul la festivitate se realizează pe bază de invitație, care poate fi obținută gratuit, în urma completării unui formular online, disponibil pe site-ul docuart.ro

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentVIDEO. Bravo băieţi! Olimpia Rm. Sărat – Metaloglobus Galaţi: 3-1
Articolul următorVIDEO. Gloria mai scapă de datorii. Încă două miliarde către FISC!
Autor al cărţii „Drum printre ani – Istoria echipei de fotbal Gloria Buzău 1971 – 2011”. În prezent redactor şef al publicaţiei Buzăul Sportiv, jurnalist Data Sports Group şi fotograf 123RF. Realizator TV şi moderator al emisiunilor "Sport Maxim", „Fotbal Total”, „TV Sport”, „Eurofotbal”, „Sport Maxim”, „Arena sportivă” şi „Zona neutră”. Prezentator al emisiunilor „În spatele uşilor de restaurant”, „Tainele pensiunii” şi "Bilet de vacanţă". Realizator al DVD-urilor „Războinicii la Ciuta”, „Meciuri de poveste” şi „Palatul Comunal, simbol al Buzăului”. Peste 200 de evenimente sportive comentate (din fotbal, handbal şi futsal).

LĂSAȚI UN MESAJ