Atleta Marina Andreea Baboi, la capătul unei curse

Deşi de abia am trecut de jumătatea anului, 2017 s-a dovedit de aur pentru tânăra atletă buzoiancă Marina Baboi. Sportiva, legitimată la CSA Steaua Bucureşti a încheiat anul atletic al alergăţorilor de pistă cu titlul de „Cea mai rapidă sprinteră din România”, menţiune care defineşte şi confirmă cele 17 medalii (n.r. 16 de aur/ una de argint) obţinute în primele opt luni ale anului.

FINALA PROBEI DE 100 DE METRI, ANDREEA MARINA BABOI

În acest weekend, Marina Andreea Baboi a devenit dublă campioană naţională a junioarelor 1 în Finala Campionatului de Atletism rezervat acestei categorii de vârstă, în cadrul întrecerii organizate pe stadionul „Iolanda Balaş Sotter” din Capitală. Sportiva este legitimată la LPS Buzău şi CSA Steaua Bucureşti, acolo unde este pregătită de Doina Voinea. Buzoianca a cucerit aurul în probele de 100 de metri şi 200 de metri, ajungând la un total de 30 de titluri naţionale în palmares!

2017, un an fabulos pentru Marina

În doar opt luni, tânăra buzoiancă a devenit de patru ori campioană balcanică, de 12 ori campioană naţională, de trei ori semifinalistă europeană, este deţinătoare a recordului campionatelor balcanice indoor U20 în proba de 60 de metri plat, campioană internaţională a României în proba de 100 de metri plat.  Tot în 2017, Baboi a alergat cei mai buni timp din carieră în toate probele în care a concurat. Atleta a intrat într-o binemeritată vacanţă până pe 15 septembrie, atunci când va relua pregătirile pentru sezonul atletic 2018.

FINALA PROBEI DE 100 DE METRI, ANDREEA MARINA BABOI

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentVIDEO | Habemus Gloria! Proiectul de înfiinţare al SCM Gloria Buzău, aprobat de CLM
Articolul următorBUCURIA LUI VARTAN! Lichidatorul judiciar poate chema oricând Primăria Buzău la judecată
Autor al cărţii „Drum printre ani – Istoria echipei de fotbal Gloria Buzău 1971 – 2011”. În prezent redactor Buzăul Sportiv, fotograf 123RF şi fotoreporter SCM Gloria Buzău, secţii handbal, modelism & şah. Realizator TV şi moderator al emisiunilor "Sport Maxim", „Fotbal Total”, „TV Sport”, „Eurofotbal”, „Sport Maxim”, „Arena sportivă” şi „Zona neutră”. Prezentator al emisiunilor „În spatele uşilor de restaurant”, „Tainele pensiunii” şi "Bilet de vacanţă". Realizator al DVD-urilor „Războinicii la Ciuta”, „Meciuri de poveste” şi „Palatul Comunal, simbol al Buzăului”. Peste 200 de evenimente sportive comentate (din fotbal, handbal şi futsal).

LĂSAȚI UN MESAJ