Alina Branişte-Horjea, într-o postură noua, cea de antrenor.

Două dintre numele reprezentative ale handbalului feminin buzoian din ultimele două decenii au început, la Buzău, un proiect inedit, dedicat handbalului juvenil. Alina Horjea (n.r. fostă Branişte) şi sora sa, Daniela au pus bazele clubului CS HC Junior BB, entitate sportivă care reuneşte echipe de fete şi băieţi de cele mai mici vârste. Fondat în 2011 de către Daniela Branişte, clubului i s-a alăturat sora sa, Alina Branişte-Horja, ultima dată legitimata la Dinamo Bucureşti.

Ca-n orice domeniu de activitate, începutul a fost dificil, însă perspectivele sunt promiţătoare. Activitatea echipei a fost susţinută în mod constant din buzunarul propriu al acelor două handbaliste, alături de care s-au mai aflat şi părinţii micuţilor handbalişti.

Recent, una dintre grupele clubului a participat la o tabăra de handbal, care s-a desfăşurat la Târgu Mureş. Deplasarea a fost posibilă cu sprijinul Consiliul Judeţean Buzău, iar experienţa s-a dovedit utilă în dezvoltarea micuţilor handbalişti.

UTIL | Cum îţi poţi înscrie copilul la CS HC Juniori BB?

Părinţii care vor să îşi îndrume copiii către handbal pot face acest lucru obţinând în primul rând o adeverinţă de la medicul de familie, potrivit căreia aceştia sunt apţi pentru efortul fizic şi clinic sănătoşi. Pentru înscrieri îi cadrul clubului CS HC Juniori BB: prof. Daniela Branişte – antrenor CS HC Juniori BB, nr. de telefon: 0766.628.317;

PRO | De ce să-ţi îndrepţi copilul către handbal

Beneficiile pentru copiii care practica handbalul intr-un mediu organizat sunt numeroase. Ei isi dezvolta aptitudinile fizice si invata despre importanta actului de a avea grija de corpul lor de-a lungul intregii vieti. Handbalul ajuta la însuşirea unor aptitudini sociale si interpersonale importante, la conştientizarea valorii muncii susţinute si a persistentei. Intr-un cadru organizat, copii fac mişcarea de care au nevoie pentru a ramane sanatosi si isi dezvolta obiceiuri cu care vor ramane pe toata durata vetii lor. Handbalul ii ajuta de asemenea sa inteleaga si sa isi dezvolte abilitatile si punctele forte, cum ar fi agilitatea,coordonarea,rezistenta sau flexibilitatea.

GALERIE FOTO | Tabără MiniHandbal de la Târgu Mureş

Copiii care practica handbalul au o conştientizare crescuta a corpului lor si sunt mai puţin susceptibili de a face lucruri care le pot dauna la o varsta frageda. Multe programe de handbal includ noţiuni de nutriţie a tinerilor sportivi, oferindu-le posibilitatea de a afla si mai mute din lucrurile pe care trebuie sau mai degrabă nu ar trebui sa le facă pentru a păstra sănătatea organismului lor. Acesta este un aspect deosebit de important acum mai mult ca orcand, deoarece rata de obezitate la copii este in creştere in fiecare an, in aproape toate pârtile lumii. Practicarea handbalului pote ajuta un copil sa devina mai încrezător in abilitatile sale. Exersand si muncind pentru a deveni mai buni in orice activitate, nivelul lor de încredere va creste. In timpul acesta încrederea se va extinde si in alte domenii de activitate din afara sportului, precum studiile sau viata personala. Activităţile de grup, cum ar fi handbalul organizat, ajuta copiii sa se identifice cu un anumit grup – echipa lor, de exemplu – lucru esenţial pentru dezvoltarea personala si sociala a unui copil. Cei care nu se simt acceptaţi sau nu au sentimentul apartenenţei la un grup suferă adesea de depresie, anxietate si o lipsa generala de încredere. Handbalul aduna de multe ori copii care provin dintr-o varietate de medii sociale si economice, oferindu-le astfel posibilitatea de a invata despre diversitate, si oferindu-le, in acelaşi timp, posibilitatea de a-si face noi prieteni.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentINEDIT | Competiţie internaţională de rafting la Buzău!
Articolul următorFOTBAL, LIGA 4 | Balta Albă face istorie! Un extracomunitar cu prezenţe în Liga I, noul elev al lui Valerică Ghilic
Autor al cărţii „Drum printre ani – Istoria echipei de fotbal Gloria Buzău 1971 – 2011”. În prezent redactor Buzăul Sportiv, fotograf 123RF şi fotoreporter SCM Gloria Buzău, secţii handbal, modelism & şah. Realizator TV şi moderator al emisiunilor "Sport Maxim", „Fotbal Total”, „TV Sport”, „Eurofotbal”, „Sport Maxim”, „Arena sportivă” şi „Zona neutră”. Prezentator al emisiunilor „În spatele uşilor de restaurant”, „Tainele pensiunii” şi "Bilet de vacanţă". Realizator al DVD-urilor „Războinicii la Ciuta”, „Meciuri de poveste” şi „Palatul Comunal, simbol al Buzăului”. Peste 200 de evenimente sportive comentate (din fotbal, handbal şi futsal).

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ