In perioada 13-18 septembrie s-a desfășurat la București, in Sala Polivalenta, cea de-a patra ediție a Campionatului Mondial de Karate WGKF. A fost o competiție la care au participat 31 de tari de pe toate continentele și 950 de sportivi (de notat ca fiecare țara a avut limita de sportivi – delegațiile având voie sa înscrie maxim doi reprezentanți pe fiecare categorie, inclusiv România).

GALERIE FOTO | Campionatul Mondial de Karate Goju-Ryu

Din lotul național al României au făcut parte și patru buzoieni alături de antrenorul lor. Aceștia au reușit sa se ridice la nivelul foarte ridicat al competiției și sa obțină rezultate foarte bune:

Sebastian Lupșa
Medalie de aur – Campion Mondial cu Echipa de Cadeti
Medalie de argint – Vicecampion Mondial categoria Cadeti -52kg
Radu Cărbuneanu

Medalie de bronz – cu Echipa de copii 10-11 ani

Eduard Zăvoianu – locul 7 categoria Copii -43kg

Andrei Cărbuneanu – locul 7 categoria Cadeti -57kg

Campionatul a fost organizat de Federația Romană de Karate, singura federatie de profil din țara afiliata la WKF (World Karate Federation – care la rândul ei este singura federatie de karate recunoscuta C.I.O.)

Karate-ul este SPORT OLIMPIC doar in cadrul World Karate Federation și la nivel național in cadrul Federației Romane de Karate.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentFOTO & VIDEO | Egal promiţător pentru selecţionata Buzăului în Cupa Speranţelor!
Articolul următorÎN DIRECT pe BuzăulSportiv.ro | LIGA 4. Montana Pătârlagele – SCM Gloria Buzău
Autor al cărţii „Drum printre ani – Istoria echipei de fotbal Gloria Buzău 1971 – 2011”. În prezent redactor şef al publicaţiei Buzăul Sportiv, jurnalist Data Sports Group şi fotograf 123RF. Realizator TV şi moderator al emisiunilor "Sport Maxim", „Fotbal Total”, „TV Sport”, „Eurofotbal”, „Sport Maxim”, „Arena sportivă” şi „Zona neutră”. Prezentator al emisiunilor „În spatele uşilor de restaurant”, „Tainele pensiunii” şi "Bilet de vacanţă". Realizator al DVD-urilor „Războinicii la Ciuta”, „Meciuri de poveste” şi „Palatul Comunal, simbol al Buzăului”. Peste 200 de evenimente sportive comentate (din fotbal, handbal şi futsal).

LĂSAȚI UN MESAJ