Deşi Guvernul a modificat legea 69, pentru a permite sprijinul autorităţilor locale către entităţile sportive, jucătorii divizionarei secunde, Gloria Buzău, nu au primit nici un ban de la Primăria Buzău în 2015. Cu bugetul aprobat, fotbaliştii antrenaţi de Ion Viorel au văzut bani doar de la sponsori, în jur de 800 de lei pentru fiecare, pentru trei luni de zile.
Aflată în reorganizare juridică, echipa favorită a buzoienilor, Gloria, a primit o veste bună, care însă nu o ajută cu nimic. Recent, cluburile de fotbal din ţară, mai ales cele din eşaloanele inferioare, care depind în mare parte de suportul financiar al autorităţilor locale au fost notificate de către Federaţia Română de Fotbal asupra ultimelor modificări aduse legii „sportului”.
Legea 69/2000 a fost modificată, prin adoptarea a două alineate noi, menite să ajute echipele sportive Astfel, după alineat 2 al articolului 14 din Lege se introduce alineat 2 indice 1, prin care cluburile şi sportivii sunt obligaţi să respecte regulamentele federaţiilor şi ale ligilor. Modificările fac referire la obligativitatea cluburilor, a asociaţiilor sportive şi a sportivilor profesionişti de a respecta normele şi regulamentele sportive ale federaţiilor sportive naţionale cu privire la activităţile de selecţie, pregătire, performanţă şi participarea la competiţii interne şi internaţionale.
De asemenea, la articolul 18 al legii 69/2000, indice 1, se modifică litera ”b”, în sensul că prin Hotărâre de Consiliu Local Municipal sau judeţean se pot finanţa de la bugetele publice structurile sportive din sportul de performanţă, sport care este de interes naţional şi nu de interes general, în sensul Legii 350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile. Modificările au fost aduse în timp util, pentru ca organizatorii ligii secunde să evite retragerea altori echipe din eşalonul 2.