Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Gloria Buzău a bifat prima mutare la capitolul „veniri” din această pauza de iarnă. În Crâng, a sosit un „internaţional” de tineret român, care a jucat în Superligă şi ale cărui drepturi federative sunt deţinute de FCSB Bucureşti.

Ovidiu Perianu este numele primului fotbalist care i se va alătura Gloriei Buzău începând cu 15 ianuarie, dată la care este programată prima şedinţă de pregătire din acest an. Perianu a venit de la FCSB, via Universitatea Cluj, are 21 de ani, 1,80 metri şi evoluează pe postul de mijlocaş defensiv. Potrivit TransferMarkt, Acesta nu a jucat decât în două meciuri pentru U în actuala stagiune, în Superligă, nouă minute în partida cu FC U Craiova şi 66 în duelul Oţelul Galaţi. În 8 partide a fost rezervă neutilizată şi în celelalte nu a prins lotul. Acesta are 11 meciuri pentru România U20, 1 pentru România U21 şi 2 pentru U23.

Profilul său complet pe TransferMarkt.com, aici.

Trei fotbalişti au plecat din Crâng. Este vorba despre mijlocaşul Ionuţ Serban, mijlocaşul Diogo Izata şi Andrei Guiu, căruia i-a expirat împrumutul de la Petrolul Ploieşti. La capitolul „veniri”, deocamdată oficialii grupării din Crâng nu au concretizat nicio mutare. Liga a II-a se va relua pe 24 februarie, cu etapa a XIX, atunci când Gloria Buzău va întâlni în deplasare, „lanterna roşie” a eşalonului secund, Progresul Spartac Bucureşti.

Privitor la polonezul Wiktorski, Gloria Buzău şi Unirea Slobozia s-au înţeles pentru împrumutul său, însă jucătorul care şi-a negociat inclusiv banii de cazare la noua sa echipă, costuri ce ar fi urmat să fie suportate parţial şi de către buzoieni, nu a semnat încă acordul de împrumut. După apariţia articolului în care Buzăul Sportiv a anunţat în exclusivitate despărţirea de Gloria Buzău (detalii aici), fundaşul buzoienilor s-a răzgândit şi vrea să meargă mai departe cu gruparea buzoiană, deşi, pe surse, acesta a ieşit din graţiile antrenorului Andrei Prepeliţă.

Fotbaliştii Gloriei Buzău vor efectua primul antrenament din 2024 pe 15 ianuarie, urmând ca ziua următoare să aibă loc vizita medicală la o clinică privată din Buzău. La sfârşitul lunii ianuarie, buzoienii vor decola spre Turcia, urmând să desfăşoare un stagiu de pregătire în staţiunea Lara, regiunea Antalya până pe 12 februarie. În toată această perioadă sunt programate 3-4 jocuri de pregătire, doar primul fiind însă o certitutinde, pe 3 februarie cu echipa Polonia Varşovia, din al doilea eşalon polon.

Sursă foto: arhivă Ovidiu Perianu/ Realitatea Sportivă/ DigiSport
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.