Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

CSM Râmnicu Sărat şi Metalul Buzău au remizat în a doua etapă a play-off-ului seriei a II-a, a Ligii a III-a, scor 1 la 1. În partida disputată la Râmnicu Sărat, în faţa a puţin peste 1.000 de spectatori, râmnicenii au deschis scorul, în minutul 90, după o reluare din interiorul careului a mijlocaşului Bogdan Danciu. Buzoienii au egalat în minutul 90+6, printr-o reuşită a fundaşului Sebastian Ghinga. Fostul jucător al celor de la FC Buzău a reluat din interiorul careului mic, după o recentrare din apropierea stâlpului porții.

Întâlnirile dintre reprezentantele municipiului Buzău şi Râmnicu Sărat au produs scântei încă de pe vremea când formaţia râmniceană purta denumirea de Olimpia, iar partida disputată ieri după amiază nu putea face excepţie. Râmnicu Sărat s-a prezentat la ora meciului din postura de lider al clasamentului, atât al sezonului regular, cât şi al celui alcătuit după prima etapă a play-off-ului, în timp ce Metalul Buzău, o echipă de la care suporterii buzoieni au mari aşteptări pentru o promovare istorică în liga secundă, a venit cu datoria morală sau „de bun simţ” cum ar spune antrenorul Vali Stan, de a mai face încă un pas spre accederea în liga secundă, într-o divizie „C”, „slabă”. Dincolo de orgolii, meciul a fost unul important pentru ambele formaţii, cu un plus pentru râmniceni, care evoluau pentru prima dată în faţa noului sponsor al echipei, Viorel Tudose, patronul Getica 95, care avea să fie anunţat la finalul partidei într-o conferinţă de presă.

Cele două combatante şi-au împărţit meciul în posesia teritorială care a aparţinut celor de la Metalul Buzău şi ocaziile de gol, care le-au revenit râmnicenilor. Intenţiile ofensive ale gazdelor s-au arătat încă din primele minute ale jocului, până în minutul 15 elevii lui Marius Tîrîlă reuşind să bifeze două oportunităţi de deschidere a scorului.

Metalul, mai precaută în joc, a avut mari probleme la finalizare, iar jocul închis al ambelor formaţii a făcut ca partida să se dispute în mare parte, între liniile de 16 metri. Finalul de joc a aparţinut celor de la CSM. După încă două ocazii ratate de gazde, „centralul” partidei refuză un penalty în favoarea acestora, considerând că jocul poate continua fără a acorda lovitură de pedeapsă. Două minute mai târziu, după o bâlbâială colectivă în careul advers al oaspeţilor, Danciu reuşeşte să trimită mingea plasat, din interiorul careului, în plasa porţii adverse, deschizând astfel scorul.

Minutul 7 a consemnat prima ocazie de gol, la capătul unei acţiuni a mijlocaşului Danciu, Socol a finalizat din interiorul careului cu un şut la colţul lung, puţin pe lângă poartă. Trei minute mai târziu, oaspeţii au replicat prin Mănăilă, însă execuţia sa a fost deviată de Oprea în afara terenului.

Cea mai frumoasă ratare a meciului a venit în minutul 27, după ce Ionuţ Roman (CSM. Rm. Sărat) a executat o lovitură liberă din preajma careului de 16 metri. Mingea s-a lovit de bară, în apropierea vinclului, înainte de a părăsi terenul. La trei minute distanţă, Ioniţă a reluat cu capul, însă intervenţia portarului Toader a făcut ca mingea să treacă peste poarta adversă.

Cea de-a doua repriză poate fi caracterizată printr-un cuvânt: echilibrată. Prima ocazie importantă de a modifica tabela a însemnat şi deschiderea scorului. Danciu s-a aflat atât la originea fazei, cât şi la finalizare. În al şaselea minut de prelungire al întânirii, oaspeţii au reuşit să egaleze, graţie reuşitei „semnate” de Sebastian Ghinga. Fostul apărător al vecinilor de la SCMGB, a trimis mingea în poartă din interiorul careului mic. Golul lui Danciu, aici.

În al şaselea minut de prelungire, Ghinga, fostul fundaş al celor de la SCM Gloria Buzău/ FC Buzău, aduce egalarea după o reluare din interiorul careului, stabilind scorul final al unei confruntări în care cele două echipe s-au anulat reciproc. Golul lui Ghinga, aici.

GALERIA FOTO COMPLETĂ, AICI!

Golul lui Danciu, umbrit de celebrarea nefirească a lui Ghinga

Fostul junior internaţional Bogdan Danciu, marcatorul golului râmnicenilor, a ales să dedice golul în memoria Alexiei, tânăra de doar 19 ani din Râmnicu Sărat care şi-a pierdut viaţa în urmă cu 4 zile, în urma unui accident rutier care a îndurerat nu doar familia acesteia, ci întreaga comunitate râmniceană. Unul dintre amicii fetei evoluează pentru Râmnicu Sărat, iar Danciu a afişat către tribune un tricou cu chipul tinerei, moment aplaudat de întreaga audienţă.

La doar 6 minute, buzoienii au egalat prin Ghinga, care imediat după deschiderea scorului, a strigat în mod repetat: „Bagă-mi-aş p**a în morţii voştri!”, gest blamat de publicul prezent la tribuna I, care s-a petrecut în colţul terenului, în faţa celor doi fotografi, a reprezentantului echipei Metalul, Gheorghe Guiu şi a antrenorului de juniori de la CSM Rm. Sărat, Ilie Ionuţ. Oricât de mare ar fi bucuria marcării unui gol egalizator într-un derby, în ultima fază de joc, astfel de injurii nu au ce căuta pe terenul de fotbal, cu atât mai mult când reprezinţi o echipă care are un număr însemnat de copii şi juniori care îi iau drept model pe componenţii echipei de seniori. La finalul partidei, mai mulţi jucători râmniceni i-au atras atenţia lui Ghinca asupra spuselor sale, iar acesta s-a scuzat, spunând că nu cunoştea întâmplarea tragică prin care a trecut comunitatea din Râmnicu Sărat. Faza video poate fi urmărită aici.

Getica 95, noul partener al CSM Râmnicu Sărat

Meciul de la Râmnicu Sărat a fost urmat de o conferinţă de presă, în care primarul Sorin Cîrjan, alături de preşedintele CSM Râmnicu Sărat, Gheorghe Lăpuşte, au anunţat noul sponsor al formaţiei râmnicene, societatea Getica 95, condusă de râmniceanul Viorel Tudose. Tudose nu se află pentru prima dată alături de comunitatea râmniceană, acesta sprijind de-a lungul vremii atât sportul din oraşul său natal, cât şi diferite evenimente socio-culturale. Despre noua asociere a CSM Râmnicu Sărat, pe larg, în curând, pe Buzăul Sportiv.

CSM Rm. Sărat – Metalul Buzău: 1-1, (0-1) | Play-off, Seria a II-a, Liga a III-a
Au marcat: Danciu (min. 90) / Ghinga (min. 90+6)

CSM Râmnicu Sărat: Toader – Calotă, Ceaușel, M. Ioniță, Năstase – Danciu (min. 90+3 Burlacu), D. Oprea, I. Roman (min. 86 Mihalache), M. Socol – A. Ignat (min. 86 Surugiu), M. Constantinescu (min. 86 Cl. Băciuț). Antrenor: Marius Tîrîlă.

Metalul Buzău: Dinu – Puiu, Ghinga, Nedelcu, D. Mihai (min. 86 D. Mihai)- Marcu (min. 86 D. Stan), A. Manea (min. 70 Ad. Moldovan), Mănăilă, Bortoneanu – Tudorică (min. 86 Cocârlă), Arnăutu. Antrenor: Vali Stan.

Următoarea întâlnire dintre buzoienii lui Vali Stan şi râmniceni va avea loc în etapa a V-a, programată conform site-ului FRF, pe 29 aprilie. Etapa viitoare, a III-a din play-off-ul eşalonului terţ programează la Buzău, întâlnirea dintre Metalul şi Aerostar Bacău (n.r. locul 4/4) şi Unirea Branişte (3/4) – CSM Rm. Sărat.

Clasament Play-off, Liga a III-a, Seria a II-a

Loc Echipa M V E I Gol +/- Pct
1. CSM Râmnicu Sărat 2 1 1 0 2-1 1 49
2. AFC Metalul Buzău 2 1 1 0 3-1 2 45
3. ACS Unirea Braniştea 1 0 0 1 0-2 -2 37
4. CS Aerostar Bacău 1 0 0 1 0-1 -1 34
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.