Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Din material:
– 5 tehnicieni în pole-position
– CV-ul „posibililor” din Crâng

Răbdarea suporterilor buzoieni are limitele sale, iar rezultatele din ultima perioadă, dar mai ales jocul fără perspectivă al Gloriei Buzău nu sunt de partea tehnicianului Andrei Prepeliță și a staff-ului său. Suporterii buzoieni cer o schimbare pe banca tehnică a grupării din Crâng, însă aceasta se tot lasă așteptată. Un material pe larg, pe înțelesul tuturor privitor la cine are ultimul cuvânt în privința lui „Prepe”, găsiți aici:

5 tehnicieni în pole-position

În ciuda aspectelor menționate în articolul de mai sus, reprezentanții Primăriei Buzău și ai Consiliului Județean Buzău au întocmit o listă scurtă, cu cinci nume de antrenori aflați fără contract în momentul de față, care i-ar putea lua locul lui Andrei Prepeliță în orice moment. Este vorba despre Leo Grozavu, Laszlo Balint, Eugen Neagoe, Mihai Teja și Bogdan Andone.

CV-ul „posibililor” din Crâng

Buzăul Sportiv a realizat o scurtă analiză a activității carierei de antrenor a celor care se află pe shortlist-ul grupării din Crâng.

Mihai Teja (n.r. 46 de ani) este deținător de licență UEFA PRO, însă activitatea sa ca antrenor principal nu impresionează decât prin numărul echipelor pe care acesta le-a pregătit în România, începând cu Dinamo și Steaua București, până la formații precum Gaz Metan Mediaș, FC Botoșani sau FC Voluntari.

Bogdan Andone (n.r. 49 de ani) a salvat in extremis FC Botoșani anul trecut de la retrogradarea în liga secundă, însă nu are un CV bogat în trofee. Mai bine zis, nu are nici măcar unul. Finul lui Marius Șumudică este recunoscut ca un antrenor sever, iar în opinia factorilor decizionali de la Buzău, sosirea acestuia poate fi un câștig.

Eugen Neagoe (n.r. 57 de ani) intră in categoria antrenorilor care nu au câștigat niciun trofeu major. Prezența sa pe listă este datorată relației bune pe care aceasta o are cu Viorel Tudose. Anul trecut, în L2, cu Tudose finanțator, Neagoe câștiga peste 10.000 de euro/ lună pe banca celor de la CFC Argeș.

Leo Grozavu a preluat în anul 2018 echipa Petrolul Ploiești, în Liga a II-a, cu obiectivul de a obține promovarea. După 12 etape cu rezultate nesatisfăcătoare, în urma cărora echipa era pe locul 5, și unii jucători importanți fuseseră excluși din lot, Grozavu a fost demis.

În 2019 a preluat echipa Sepsi OSK, cu obiectivul de a obține calificarea în play-off în sezonul 2019-2020. Sepsi a acces pentru prima dată în play-off-ul campionatului în sezonul 2018-19. În vara anului 2020, s-au calificat pentru prima dată în finala Cupei României, pe care au pierdut-o cu 0-1 împotriva formației FCSB pe stadionul „Ilie Oană” din Ploiești. În sezonul 2020-2021, se califică pentru a doua oară în play-off, iar în urma acestei performanțe, a reușit locul 4 în Liga 1, calificându-se în UEFA Conference League, prin faptul că locul 3, CS Universitatea Craiova, a câștigat Cupa României. La debutul în cupele europene, Sepsi a fost eliminată de Spartak Trnava din Slovacia după două remize și un eșec cu 4-3 la lovituri de departajare. După zece etape trecute din sezonul 2021-22 al Ligii I, perioadă în care Sepsi a adunat doar nouă puncte, Grozavu a fost demis din funcția de antrenor. Din data de 14 octombrie 2022 și până în aprilie 2024, Leo Grozavu a antrenat echipa Politehnica Iași, fiind demis din cauza rezultatelor nefavorabile. Grozavu este principalul favorit pentru poziția de antrenor principal al Gloriei Buzău în viziunea reprezentanților CJ și Primăriei Buzău.

Laszlo Balint (n.r. 45 de ani) a antrenat in 2017 AS Ardealul Târgu Mureș până la desființarea echipei, apoi a trecut în Liga a III-a la FK Csíkszereda, cu care s-a clasat pe locul 2 în seria sa la finalul sezonului 2017-2018. În pauza de vară, a semnat cu Sportul Snagov. Din 2019, a devenit antrenorul celor de la UTA Arad, acolo unde a început un proiect frumos și unde a fost primit cu multă căldură de suporterii echipei roș-albe. La finalul sezonului, echipa a promovat în Liga I. La data de 31 ianuarie 2022 Balint a încetat să mai antreneze echipa UTA Arad. Începând cu 1 ianuarie 2021, Laszo Balint este deținător al licenței PRO de antrenor.

La 13 iunie 2022, Balint a devenit antrenorul echipei CS Universitatea Craiova cu care a semnat un contract pentru un sezon. A fost demis la 8 august 2022, după mai puțin de două luni în funcție. Oltenii au înregistrat sub conducerea sa două victorii, trei rezultate de egalitate și două înfrângeri. La 1 noiembrie 2022, a revenit pe banca tehnică a echipei UTA, semnând un contract până la finalul sezonului Ligii I, cu opțiune de prelungire din vară. S-a despărțit din nou de UTA în aprilie 2023 când a fost înlocuit cu Mircea Rednic.
În aprilie 2024, a semnat un contract pentru un an cu Petrolul Ploiești. A plecat însă după doar șase meciuri, în iunie 2024.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.