AMICALE | Victorie pentru Metalul, înfrângere pentru Olimpia

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Cele două reprezentate ale judeţului Buzău în Liga a III-a de fotbal au început seria partidelor de pregătire în vederea noului campionat care va începe la finele lunii august. Buzoienii de la Metalul s-au impus cu 8 la 4 în deplasarea de la Ruşeţu, în timp ce râmnicenii au pierdut cu 2 la 1, tot în deplasare, cu AFC Băneşti.

Vali Stan, tehnicianul celor de la Metalul Buzău a ales un adversar lejer pentru elevii săi, pentru prima confruntare din perioada de pregătire. Buzoienii au întâlnit în deplasare formaţie Viitorul Ruşeţu, ocupanta poziţiei a IV-a în ultima ediţie de campionat a Ligii a V-a. La capătul primelor 45 de minute cele două formaţii se aflau la egalitate, scor 2 la 2, însă buzoienii s-au impus cu 8 la 4, într-un joc în care antrenorul Vali Stan a rulat tot lotul de jucători.

Metalul, prima repriză: Creţu – Negoiţă, Şt. Păun, Grăjdan, Spătaru, C. Andrei, M. Puşcă, Irimia, D. Ion, Halângă, A. Iacob
Metalul, repriza a doua: Toader – G. Badea, Benga, C. Puşcă, Spătaru, Pîslaru, Manea, Rotaru, Vlad, D. Păun, Mincă
Au marcat: Iacob, M. Puşcă, Manea (2 goluri), Vlad, D. Păun (2 goluri) şi Rotaru, pentru gazde reuşind câte o „dublă” Cristea şi Şarpe.

În Prahova, la Băneşti, fotbaliştii Olimpiei Râmnicu Sărat au pierdut cu 2 la 1 confruntarea cu echipa din localitate, una din revelaţiile Ligii A de Prahova. Olimpia a deschis scorul în minutul 35, prin Dănuţ Oprea, unul dintre jucătorii sosiţi în această vară, apoi gazdele au egalat prin Alex Popa, în minutul 38 şi au marcat golul victoriei prin Decebal Nae, în minutul 67. Tehnicianul Marius Tîrîlă a folosit toţi jucătorii, printre care şi o serie de fotbalişti tineri, din propria pepinieră. Fotbaliştii râmniceni plecat la Piatra Arsă, acolo unde vor efectua un stagiu de pregătire centralizată vreme de o săptămână.

Metalul Buzău, cealaltă reprezentantă a judeţului Buzău în Liga a III-a va disputa următorul meci de pregătire pe stadionul „Gloria”, în compania divizionarei secunde Dacia Unirea Brăila.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.