Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Buzăul Sportiv a analizat potenţialii adversari ai SCM Gloria Buzău în drumul spre Liga a III-a. Într-un clasament al Regiunii 7 Sud-Est, alcătuit prin prisma numărului de reprezentante în primele trei ligi de fotbal din ţară, judeţul Buzău ocupă locul patru din şase, cu două echipe în L3 (n.r. Olimpia Rm. Sărat şi Metalul Buzău), devansând doar Tulcea şi Vrancea, ambele cu câte o reprezentantă în eşalonul terţ. Totodată, bazat pe previziunile noastre, campioana judeţului Vrancea va fi, cel mai probabil, adversara grupării din Crâng.

BRĂILA | Singura echipă de temut din posibilii adversari ai fotbaliştilor de la SCM Gloria Buzău este Viitorul Ianca. Brăilenii deţin forţa necesară participării în Liga a III-a şi ocupă prima poziţie în L4 cu 39 de puncte. O altă candidată din Brăila ar putea fi CS Făurei, ocupanta poziţiei secunde, cu doar trei puncte mai puţin decât liderul. Nici în cazul celor de la CS Făurei costurile pentru eşalonul terţ nu ar fi o problemă. Judeţul Brăila are o reprezentantă la nivelul eşalonului secund, Dacia Unirea şi două în liga trei, Victoria Traian, respectiv Sportul Chiscani.

GALAŢI | Trei echipe se luptă în momentul de faţă pentru titlul de campioană judeţeană. Lider este Unirea Braniştea, cu 31 de puncte, care este despărţită de doar un punct de ocupantele poziţiilor 2, respectiv 3, în speţă de Universitatea Dunărea de Jos şi Zimbrul Conachi Slobozia. Nici unul din cele trei cluburi nu-şi permite participarea, din punct de vedere financiar în L3. În plus, concentrarea autoritaţilor locale şi judeţene se îndreaptă către Oţelul Galaţi, care are ca obiectiv promovarea în liga secundă. Judeţul Galaţi are patru reprezentante la nivelul eşalonului terţ: Oţelul, Sporting Lieşti, Avântul Valea Mărului şi Metalosport Galaţi.

TULCEA | În judeţul Tulcea, Şoimii Topolog sunt pe primul loc. Cu 27 de puncte, la cinci distanţă de următoarea clasată, „şoimii” au înregistrat 8 victorii, trei remize şi o înfrângere în prima parte a campionatului în Seria A. În Seria B, Pescăruşul Sarichioi „a iernat” în fotoliul de lider (35 de puncte). Judeţul Tulcea are o singură reprezentantă în eşaloanele superioare. Este vorba despre Delta, ocupanta poziţiei cu nr. 11 în prima serie din L3. Resursele limitate ale autorităţilor locale şi judeţene se îndreaptă către cei de la Delta, formaţie cu tradiţie în ligiile 2 şi 3.

CONSTANŢA | Primul eşalon fotbalistic din Constanţa este condus în pauza intercompetiţională de CS Medgidia, care a suferit o singură înfrângere în 15 partide, înregistrând în celelalte 14 doar victorii. La două puncte distanţă se află Viitorul Fîntînelele, iar podium este întregit după tur de CS Năvodari, care are 34 de puncte. Judeţul Constanţa este reprezentat la nivelul primului eşalon fotbalistic din ţară de către Viitorul, formaţia patronată de „regele” fotbalului românesc, Gheorghe Hagi. Constănţenii mai au în Liga a III-a, SSC Farul, cu gânduri pentru accederea în L2 şi Axiopolis Cernavodă.

VRANCEA | În judeţul Vrancea, liga a patra poartă denumirea de SuperLigă şi se desfăşoară pe trei serii, acolo unde prima poziţie este ocupată de Sportul Ciorăşti, CSC Dumbrăveni şi Mausoleul Mărăşeşti. CSM Focşani reprezintă judeţul Vrancea în Liga a III-a, fiind singura formaţie într-un eşalon superior din Vrancea. Deşi tragerea la sorţi va avea loc abia luna viitoare, cel mai probabil, SCM Gloria Buzău va întâlni la meciul de baraj campioana judeţului Vrancea.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.