Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Un tânăr, elev al Liceului cu Program Sportiv „Iolanda Balaş Sotter” din Buzău îl acuză pe şeful de post din Cernăteşti de hărţuire şi alte violenţe în urma unei anchete în care băiatul în vârstă de 17 ani a fost implicat după o altercaţie cu un consătean. Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Buzău confirmă că există o anchetă deschisă sub aspectul celor reclamate de tânăr.

Potrivit reporterbuzoian.ro, Mihai E. locuiește în Cernătești alături de bunicul său, după ce mama lui a plecat la muncă în străinătate, iar tatăl a decedat. Elev la Liceul cu Programul Sportiv din Buzău, băiatul povestește că nu este ușă de biserică, dar că i se pare nedrept modul în care a fost tratat de șeful de post din Cernătești:

„Duminică, după ce ne-am jucat fotbal, m-am luat de un băiat de la noi din comună. Mama lui s-a dus și m-a pârât la poliție. Domnul Eusebiu și încă doi polițiști au venit după mine la magazin și m-audus la secție. Acolo m-a înjurat de mama și m-a lovit cu palma și cu pumnul. Nu e prima dată când mă bate. M-a mai bătut o dată, mai demult, când am fost eu implicat într-un scandal în comună.”, a relatat tânărul, care s-a ales cu o amendă de 300 de lei pentru tulburarea liniștii publice. Declaraţie dată pentru website-ul reporterbuzoian.ro

Tot potrivit website-ului buzoian, imediat după incident, băiatul a chemat salvarea, care l-a dus la Spitalul Județean de Urgență Buzău. Medicii de aici au constatat însă că nu are mărci de agresiune și i-au dat drumul acasă. Un alt echipaj de poliție sosit la spital i-a mai aplicat tânărului o amendă pentru apelarea fără motiv a numărului unic de urgență 112. Sătul să fie agresat de fiecare dată, tânărul spune că și-a făcut curaj și a pornit camera telefonului. Nu a reușit să înregistreze decât discuția cu persoana presupusă a fi șeful de post din comună.

Omul legii nu a ales să-şi desfăşoare ancheta în cea mai potrivită metodă. Din înregistrarea audio reies replici greu de reprodus ale celui care, teoretic ar trebui să asigure liniştea şi siguranţa în comună.

Iată ce a spus poliţistul buzoian, potrivit înregistrării audio:

„Bă, p***, te-am văzut f***-ţi gura mă-tii, că te joc în picioare, nesimţitule! Băi, panaramă! Vrei să te joc în picioare? F***-te-n gură!… Nu te mai lua de el, dă-l în p*** mea, că-i om şi el (despre victimă)… M-am îngrozit de câte ori vine maică-sa încoace (despre volumul mare de muncă). Panarama dracu` o să te joc în picioare într-o zi! De ce l-ai scupiat, bă p***că? Bă, p**ă te-am văzut! Te joc în picioare, animalule! Nesimţit! Animalule ce eşti. Meriţi să te joc în picioare! Pleci la Cernica cu bicicleta, mergi pe contrasens, îi bagi o flegmă-n ochi şi mergi mai departe (despre comiterea unei infracţiuni rutiere). Nuţu nu minte mă. O fi el handicapat, da` nu minte. Nu minte niciodată! (despre stabilitatea psihică a celui care aduce acuzaţiile)”

IPJ Buzău confirmă că la Parchet a fost deschis un dosar de cercetare penală pentru clarificarea celor relatate de minor. La rândul său, tânărul susține că va merge să își caute dreptatea în instanță.

SURSĂ AUDIO: ReporterBuzoian.ro

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.