Baba i-a purtat pe umeri! Poliţia Buzău şi-a adjudecat Cupa Aradului graţie evoluţiei foarte bune a portarului Ionuţ Baba

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

militenii

Poliţia Municipiului Buzău a reuşit să îşi adjudece cea de-a cincea ediţie a Cupei Aradului la minifotbal. Buzoienii nu au avut deloc o soartă uşoară. Formaţia condusă de Gabi Dragomir a fost repartizată într-o grupă formată de patru echipe, alături de Poliţia Arad, Poliţia Alba Iulia şi Garda Financiară Arad. Buzoienii au depăşit faza iniţială a competiţiei după ce au înregistrat două remize „albe” în compania echipelor din Arad şi Alba Iulia, şi o victorie la scor de forfait în faţa poliţiştilor din Arad. În sferturile de finală, buzoienii s-au impus cu 5 la 2, după executarea loviturilor de departajare, în dauna echipei Jandarmii Bihor. Pătrunşi în careul de aşi al competiţiei, buzoienii au dat totul pentru a ajunge în finală. Baba, portarul buzoienilor a prins iarăşi o zi mare. Goalkeeper-ul formaţiei din Buzău a apărat două lovituri de departajare, calificarea poliţiştilor buzoieni în finală făcându-se tot la punctul var. După 1 la 1 în timp regulamentar şi 2 – 1 la penalty-uri cu team-ul Poliţiei de Frontieră a Aeroportului Timişoara, băieţii lui Dragomir au ajuns în actul final. Ultimul meci al competiţiei din Arad le-a rezervat buzoienilor o colegă de grupă. Garda Financiară din Arad, formaţie în componenţa căreia s-au aflat mai mulţi jucători care s-au consacrat pe „dreptunghiul verde” a condus ostilităţile până spre finalul jocului. Fotbaliştii buzoieni au revenit de la 2 la 0, reuşind golul egalizator în ultima secundă de joc şi au izbutit să impingă meciul către loviturile de la punctul cu var. Cu Baba în zi de graţie, Poliţia Buzău a reuşit să aducă acasă trofeul pentru câştigătoarea competiţiei. La loviturile de deprtajare Pană şi Compania s-au impus cu 5 la 4.

„Dramatism dus la extrem”

Gabi Dragomir, team-managerul echipei din Buzău s-a declarat mulţumit de parcursul grupării buzoiene: „A fost un turneu mult mai dificil decât ne-am fi aşteptat, iar faptul că l-am câştigat nu poate decât să ne bucure. Finala a fost un meci de un dramatis dus la extrem. Am reuşit să revenim de la 2 – 0, marcând golul egalizator în ultima secundă de joc, iar la loviturile de departajare Baba a fost iarăşi mare. Sperăm să continuăm seria evoluţiilor pozitive şi la următoarele competiţii la care vom participa”.

Baba „cel mai bun portar”

Ionuţ Baba, goalkeeper-ul formaţiei buzoiene, a reuşit să îşi adjudece titlul pentru cel mai bun portar al competiţiei. Evoluţiile sale în cadrul partidelor din fazele eliminatorii au fost confirmate de distincţia primită la capătul competiţiei. „Sunt bucuros pentru titlul obţinut, dar mai mult pentru faptul că ne-am clasat pe primul loc. Important este că ne-am simţit bine şi că am reuşit să aducem în vitrina Poliţiei Buzău încă un trofeul inscripţionat cu Locul I” – Ionuţ Baba, portarul formaţiei din Buzău.

Jucători consacraţi la nivel judeţean

Cu jucători renumiţi în „sportul rege” din judeţ, formaţia Poliţiei Buzău nu avea scuză să nu urce cel puţin pe podiumul competiţiei de la Arad, mai ales că majoritatea componenţilor echipei din Buzău, fotbalişti precum Gabriel Pană, Mihai Chiorcău, Fănel Taraze şi Victor Glogoviţeanu, evoluează la echipele participante în Superliga de Buzău. Iată şi componenţa echipe Poliţia Buzău, formaţie ce a reuşit să îşi adjudece cea de-a V-a ediţie a Cupei Aradului la minifotbal: Gabi Pană, Ionuţ Baba, Bogdan Oncel, Mihai Chiorcău, Fănel Taraze, Victor Glogoviţeanu, Marius Şoaită, Sebi Ceauşel, Ion Matei, Adrian Fâşie şi Valentin Mazîlu. Team manager: Gabi Dragomir.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.