Cine pleacă şi cine vine cu „Vioară” la Gloria

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

ION--VIOREL

Jucătorii buzoieni din ţară au avut primele discuţii cu Ion Viorel

Suporterii buzoieni au motive să creadă că venirea lui „Vioară” la cârma grupării din Crâng se va produce într-adevăr, nu ca în precedentele situaţii, când totul a rămas la stadiul de discuţii între fostul şeptar al Gloriei Buzău şi oficialii buzoieni reprezentaţi de edilul Constantin Boşcodeală şi preşedintele Dan Tulpan. În ultimele zile, mai mulţi jucători buzoieni care activează la echipele din liga secundă au fost văzuţi la sediul grupării din Crâng, acolo unde, potrivit unor surse, ar fi purtat primele discuţii despre revenirea la echipa fanion a judeţului.

Stoicescu, „Bilă” şi Vlaicu, primii vizaţi

Printre primii chemaţi la „noi ordine” s-au numărat portarul Deltei Tulcea, Cristi ­Stoicescu, alături de doi dintre jucătorii de la CS Otopeni, George „Bilă“, fost la Dinamo şi Cătălin Vlaicu, fost căpitan în Crâng. Stoicescu şi-a manifestat mai demult dorinţa de a reveni la Buzău, dacă aici se va vrea performanţă, în timp ce Vlaicu a început fotbalul şi s-a consacrat pe arena din Crâng, iar „Bilă” Marcu reprezintă visul frumos al buzoienilor încă de pe vremea când îmbrăca tricoul formaţiei Dinamo sau pe cel al Astrei din Giurgiu. Alături de cei trei este vizat şi Gabi Ion, mijlocaş tot la gruparea ilfoveană, nepotul tehnicianului Ion Viorel.

Pălimaru, bye bye!

Clement Pălimaru, poate cel mai greu nume de pe lista înaintată de Ion Viorel oficialilor buzoieni, are şanse mici să ajungă la Buzău, mai ales că golgeterul ligii secunde are oferte foarte bune de la echipe din Ucraina, Orientul Mijlociu şi din Ţările Arabe. Jucătorul botoşănean traversează una dintre cele mai bune perioade din carieră, iar în calea venirii sale la Buzău ar putea sta factorul financiar, gruparea din Crâng neavând posibilităţile pecuniare de a acoperi cerinţele vârfului care ultima dată a evoluat la Otopeni.

Reunirea, pe 8 sau 15 iulie

Dacă acordul dintre „Vioară” şi oficialii buzoieni se va concretiza, reunirea echipei ar urma să aibă loc pe 8 sau 15 iulie, în funcţie de data la care Federaţia Română de Fotbal va hotărî să înceapă noua stagiunea a eşalonului secund. Cel mai probabil, buzoienii vor efectua un stagiu de pregătire pe plan local pentru a-şi proteja bugetul, deja precar, de cheltuieli inutile.

Au renunţat şi la Cucu?

Din actualul lot al Gloriei Buzău, „Vioară” nu va păstra decât opt jucători. Este vorba de contingentul transferat de la Olimpia Râmnicu Sărat, format din: Lungoci, Roman, Vişan, Renţea şi Burlacu, cărora li se alătură portarul Sârbu, Florin Alexandru şi „speranţa” Gabriel Bobe. Potrivit unor surse, oficialii buzoieni vor renunţa la fundaşul lateral dreapta, Costin Cucu, un cuvânt greu de spus în această privinţă l-a avut preşedintele Dan Tulpan, conducătorul grupării din Crâng îndoindu-se de calităţile umane ale jucătorului bucureştean.

„Crema” de la Brăila se mută la Buzău

Trei dintre cei mai importanţi jucători ai formaţiei CF Brăila ar putea ajunge în Crâng, graţie relaţiei pe care aceştia au consolidat-o cu „Vioară” încă de pe vremea când Ion Viorel antrena formaţia de lângă Dunăre. Este vorba de Bosoi, Voicu şi Puşcaşu, cei trei fiind jucători exponenţiali ai formatiei din Brăila.

Lista jucătorilor cu cele mai mari posibilităţi de a ajunge în Crâng

 

 • Dănuţ Sârbu – portar
 • Cristian Stoicescu – portar
 • Ştefan Leu – portar
 • Iulian Dăniţă – fundaş
 • Bogdan Scarlat – fundaş
 • George Marcu – mijlocaş
 • Cătălin Vlaicu – fundaş
 • Ion Gabriel – mijlocaş
 • Marcel Otvoş – mijocaş
 • Gabriel Bosoi – fundaş
 • Călin Marin – fundaş
 • Gabriel Bobe – atacant
 • Valentin Lungoci – atacant
 • Dorin Burlacu – mijlocaş

 

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.