Coșconea, fără adversar în lupta pentru președinția AJF Buzău

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

cosconel

Criterii de selecție dure pentru eventualii contracandidați

Pompiliu Coșconea, președintele Asociației Județene de Fotbal Buzău, își mai dorește cel puțin un mandat în vârful forului buzoian. Șeful fotbalului buzoian dezminte zvonurile potrivit cărora Cristi Bîgiu, președintele Consiliului Jude­țean Buzău, s-ar implica în lupta pentru președinția AJF Buzău prin susținerea lui Adrian Petre. Coșconea a spus că președintele CJ Buzău are alte griji, mai importante decât fotbalul: „În niciun caz nu cred în această variantă. Domnul Bîgiu are griji mai importante și treabă mai multă decât să se preocupe cu acest aspect. Acum doar nu o să dea telefon la toți primarii din județ… Nu cred că se va întâmpla acest lucru ”.

Criterii dure, bariere pentru potențiali adversari

Oficialul buzoian a dezvăluit în cadrul unei conferințe de presă care sunt criteriile care trebuie îndeplinite pentru a fi propus în fruntea AJF Buzău. Coșconea a scos în evidență faptul că, potrivit acestora, Petre este incompatibil cu funcția la care aspiră. Potrivit spuselor lui Coșconea, orice cetățean român, ca să fie eligibil pentru a fi propus în funcția de președinte al AJF Buzău, trebuie să îndeplinescă cumulativ următoarele criterii: să fi deținut în ultimii patru ani funcția de președinte sau vicepreședinte al AJF Buzău, să fi deținut tot în ultimii patru ani funcția de președinte al unei comisii din subordinea AJF Buzău sau al unui club, indiferent de nivelul la care activează. Totodată, candidatul trebuie să nu aibă cazierul judiciar „pătat”, să aibă studii superioare încheiate la data depunerii cererii pentru candidaturăși totodată să nu depășească vârsta de 70 de ani.

Șef peste Buzău încă patru ani

Actualul președinte al Asociației Județene de Fotbal Buzău a precizat că își dorește să mai rămână în fruntea forului local cel puțin un mandat, întrucât vârsta îi permite. „Eu am 63 de ani, încă mai pot din toate punctele de vedere să mă achit de sarcini. Sper ca cei care au avut încredere în mine în ultimii ani să aibăși la începutul anului viitor, atunci când va avea loc Adunarea Generală a membrilor din cadrul Asociației Județene de Fotbal Buzău”, a declarat Pompiliu Coșconea, președintele AJF Buzău. Adunarea Generală pentru alegerea noului președinte al Asociației Județene de Fotbal Buzău va avea loc în primăvara anului viitor. Până acum și-au anunțat candidatura actualul președinte, Pompiliu Coșconea, și Adrian Petre, președintele formației Viitorul Vernești.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.