Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Într-o societate în care tot mai mulți tineri nu reușesc să conștientizeze importanța unui stil de viață sănătos și importanța practicării unui sport în mod regulat, sunt necesare campanii permanente de informare și conștientizare. De asemenea, tinerii au nevoie să înțeleagă care sunt riscurile consumului de alcool și tutun, iar importanța acestor aspecte va fi subliniată prin organizareu unei competiţii de futsal – Trofeul Alege Viaţa! „Fără tutun şi alcool!”, destinată tinerilor, întrecere sportivă ce vine ca alternativă a petrecerii timpului liber, în detrimentul situaţiilor în care aceştia sunt predispuşi consumului de tutun şi alcool.

Tinerii din ziua de astăzi își petrec extrem de mult timp utilizând diverse gaget-uri care le limitează atât comunicarea directă cu cei de aceeași vârstă cu ei, precum și mișcarea regulată fie în aer liber, fie în sălile de sport special amenajate. De asemenea, tinerii sunt încurajați de societatea în care trăim să adopte obiceiuri dăunătoare (consumul de alcool și tutun), tocmai pentru a putea fi acceptați în anumite grupuri din care ăși doresc să facă parte.

Competiție de futsal la care vor participa 5 echipe a câte 8 jucători fiecare, care vor disputa 10 meciuri pe parcursul a două zile, implicând un număr de 40 de beneficiari direcți (participanți), cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani.

Este nevoie ca tinerii să conștientizeze importanța unui stil de viață sănătos și practicarea în mod regulat a unui sport, ca alternative pentru petrecerea timpului liber în spații închise, în fața ecranelor calculatoarelor și telefoanelor mobile. De asemenea, aceștia au nevoie să facă parte din grupuri care au obiceiuri de viață sănătoase, ca alternativă pentru grupurile care își petrec timpul liber, în mod regulat, în medii care încurajează consumul de alcool și tutun. Sportul de echipă îi ajută, de asemenea, să socializeze în mod direct și nu prin intermediul plarformelor on-line și diverselor aplicații care nu permit contactul direct cu alte persoane.

Mai multe informaţii, pe pagina de facebook a organizatorilor: https://www.facebook.com/SportChampBuzau

 

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.