Dan Tulpan: „Mă bucur că buzoienii s-au întors acasă!”

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

tulpanis

Preşedintele Gloriei încântat de revenirea lui Vlaicu, Marcu, G. Ion şi Stoicescu la Buzău

Dan Tulpan, preşedintele divizionarei secunde, Gloria Buzău este încântat de faptul că foştii jucători ai grupării din Crâng au revenit la echipa unde au făcut primii paşi în fotbal. Oficialul buzoian a ţinut să salute revenirea fostului căpitan al Gloriei Buzău, Cătălin Vlaicu, precum şi revenirea sub culoriile roş-albastre ale lui Gabi Ion, Cristi Stoicescu şi George Marcu.

„Mă bucură faptul că prin venirea lui Viorel (n.r. Ion – antrenor Gloria Buzău) au venit şi aceşti jucători, buzoieni, care au făcut primii paşi chiar pe arena noastră. Vlaicu este un jucător foarte bun în defensivă, fost căpitan de echipă, Marcu un fotbalist cu mari perspective, lucru confirmat şi de echipele la care a evoluat la vârsta sa, la fel şi Gabi Ion, iar Cristi (n.r. Stoicescu) nu are nevoie de nici o prezentare. Este important să avem buzoieni la echipă, jucători autohtoni şi valoroşide perspectivă pentru ca lumea să nu mai spună că în ultimii 10 – 15 ani fotbalul buzoian nu a scos nici un jucător valoros”, a precizat oficialul buzoian.

Cantonament la Monteoru

Potrivit spuselor oficialului buzoian, Gloria Buzău va efectua în perioada 29 iulie – 10 august un stagiu de pregătire centralizată la Sărata Monteoru, locul obişnuit în care buzoienii şi-au condus cantonamentele în perioada în care „Vioară” s-a ocupat de pregătirea formaţiei din Crâng. În stagiul de la Monteoru vor participa fotbaliştii pe care Ion Viorel se va baza în proxima ediţie a ligii a II-a, campionat care va debuta la începutul lunii septembrie.

Primul oficial în două săptămâni

Ion Viorel va debuta oficial pe banca Gloriei Buzău în mai puţin de două săptămâni. Faza a II-a a Cupei României, ediţia 2013 – 2014, la care vor participa cele 42 de echipe ­calificate din prima fază şi 28 de echipe participante în Liga a III-a, în stagiunea precedentă este programată miercuri, 31 iulie, de la ora 17:30. În situaţia de faţa, „Vioară”, are mai puţin de două săptămâni să alcătuiască o echipă. Deocamdată buzoienii nu au acontat nici un joc de pregătire, urmând ca programul să fie stabilit în perioada imediat următoare.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre. 
Articolul precedentTurneu de tenis cu piciorul la Galactic Buzău
Articolul următorEdiţie de succes a „Cupei Speranţelor”
Andrei Pițigoi
Autor al cărţii „Drum printre ani – Istoria echipei de fotbal Gloria Buzău 1971 – 2011”. În prezent redactor şef al publicaţiei Buzăul Sportiv, fotojurnalist şi data collector Data Sports Group şi fotograf 123RF. Realizator TV şi moderator al emisiunilor "Sport Maxim", „Fotbal Total”, „TV Sport”, „Eurofotbal”, „Sport Maxim”, „Arena sportivă” şi „Zona neutră”. Prezentator al emisiunilor „În spatele uşilor de restaurant”, „Tainele pensiunii” şi "Bilet de vacanţă". Realizator al DVD-urilor „Războinicii la Ciuta”, „Meciuri de poveste” şi „Palatul Comunal, simbol al Buzăului”. Peste 200 de evenimente sportive comentate (din fotbal, handbal şi futsal). Manager "Buzăul Sportiv" & "Agora Buzau".