Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Consilierii locali buzoieni au aprobat suma de 676.000 de lei pentru Liceul cu Program Sportiv „Iolanda Balaș Sotter”, bani pe care instituția condusă de Cătălin Cighir îi va folosi pentru investiții în logistică și pentru stadionul „Concas”.

Astfel, în prima decizie a deliberativului local se notează cei 132 de mii de lei pentru LPS, cu următoarele destinații: 3 calculatoare (10.000 de lei), mașină de spălat pardoseala pentru sala de sport (15.000 de lei), 2 copiatoare (20.000 de lei), 12 laptopuri (42 de mii de lei), 7 videoproiectoare (21.000 de lei), centrală termică – teren de fotbal (5 mii de lei) și fosă septică (19 mii de lei).

Bugetul Municipiului Buzău pentru anul 2019 by Andrei Pitigoi on Scribd

A doua partea a sumei, 544 de mii de lei va fi folosită în mare pentru stadionul „Concas”, după cum urmează: reabilitare bază sportivă LPS (280 de mii de lei), platforma educațională (140 de mii de lei), tabelă de marcaj (12 mii de lei) și vestiare (112.000 de lei).
Primele utilaje și-au făcut apariția pe arena din Micro XIV la mijlocul lunii septembrie 2018.

„În primul rînd se va face suprafaţa de joc a unui teren mare, regulamentar, de 100/60, un teren mic de antrenament de 70/50, se vor amenaja 5 vestiare, toate avînd apă caldă, toaletă, grup sanitar şi tot ce este necesar, o sală de şedinţe, se vor amenaja terenurile de tenis şi cel de bitum, se vor face lucrările de irigare, din aceea subterană, astfel încît să nu mai fim nevoiţi să cărăm apa cu furtunul pentru a iriga terenul. Deci va fi o bază modernă!” – Cătălin Cighir pentru Șansa News în septembrie 2018.

În mandatul lui Cătălin Cighir, muncipalitatea a realizat două investiții majore în LPS Buzău, sala de sport și stadionul „Concas.” Potrivit anexelor cu sumele repartizate către instituțiile învățământ din Buzău, LPS Buzău este entitatea cu cea mai mare sumă alocată în 2019.

Sursă foto: buzoienii.ro

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.