Doi dintre cei mai buni jucători au părăsit Viitorul pentru Gloria

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

nicola-si-lazar

Viitorul Buzău, viceliderul primului eșalon județean la fotbal, a primit două lovituri în această iarnă. Doi dintre cei mai buni jucători ai formației pregătite de Cristi Lupu se află „în probe” la vecina din Liga a II-a, Gloria Buzău.

Primul este Vasile Nicola, cel mai experimentat jucător din lotul formației din Superliga de Buzău, jucător care a mai evoluat la Sportul Studențesc, în prima ligă din țară. Fotbalistul ajuns la 29 de ani, consideră că încă mai are un cuvânt de spus în fotbalul mare, motiv pentru care a solicitat oficialilor din Crâng să se alăture trupei antrenate de Ion Viorel. Al doilea jucător care își dorește ca din retur să îmbrace tricoul clubului situat pe Bulevardul Averescu este Marius Lazăr (23 de ani). „Piticu atomic” a evoluat deja în Liga a II-a și a III-a pentru formații precum Olimpia Râmnicu Sărat, Gloria Buzău și Sport Club Bacău, fiind în prezent împrumutat de la băcăuoani la Viitorul Buzău pentru o perioadă de 12 luni.

„Viitorul nu este o piedică în calea nimănui”

Contactat pentru a își expune punctul de vedere vizavi de transferul celor mai buni jucători din curtea formației pe care o pregătește, Cristi Lupu, tehnicianul Viitorului, a declarat: „Viitorul Buzău un este o piedică în calea nimănui. Orice jucător care primește o ofertă mai bunăeste liber să plece, acesta fiind unul din obiectivele concrete ale formației noastre. Noi creștem jucători. Amândoi și-au făcut datoria față de clubul nostru, iar noi i-am recompensat pe măsură, la fel cum s-a întâmplat și cu Alexandru Neculai care acum evoluează pentru Unirea Târlungeni în liga secundă”.

Posibila plecare a celor doi jucători nu schimbă obiectivul Viitorului

Gruparea antrenată de Cristi Lupu și-a propus, înaintea stagiunii curente, să ajungă la barajul pentru accederea în Liga a III-a. Formația buzoiană ocupă momentan locul doi în Superliga lu’ Coșconea, la trei puncte în spatele liderului Voința Lanuri. În ciuda faptului că doi dintre jucătorii exponențiali pentru echipa sa în turul campionatului sunt cu un pas în curtea vecinilor de la Gloria, antrenorul buzoian a precizat căținta finală a sezonului curent rămâne neschimbată: ,,Chiar dacă vor pleca, lucru nesigur în momentul de față, ținta noastră rămâne barajul pentru Liga a III-a. Am reluat pregătirile în urmă cu o săptămână însă din cauza condițiilor meteo nefavorabile, le-am sistat pentru o perioadă de șapte zile. Avem deja alți jucători în probe și alții care se vor alătura echipei noastre în scurt timp”.

Pleacă și internaționalul de tineret Alin Manea

Viitorul Buzău are mari șanse să-l transfere pe căpitanul formației reprezentative U19 în prima ligă, chiar în această iarnă. Alin Manea, puștiul școlit la școala de Fotbal „Dan Tulpan” – Șoimii Buzău este cu un pas în Liga I. Tânărul jucător a fost în probe în Italia, dar și în Anglia, la juniorii formațiilor Liverpool și Manchester City, însă mutarea sa la un club de renume în țară are toate șansele să se concretizeze. „100% Alin Manea va pleca în această iarnă. Nu spun 99%, ci 100%. Ne dorim ca el să fie cooptat în lotul uneia dintre formațiile de primă ligă”, a precizat Cristi Lupu.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.