Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Soarta a fost de partea fotbaliştilor de la Sport Club Municipal Gloria Buzău, care vor întâlni în proxima stagiune a Ligii a III-a echipele din regiunea Moldova. Toate reprezentantele buzoiene din L3 au fost repartizate în seria I, alcătuită preponderent din formaţii din regiunea Moldova, echipe de o valoare net inferioară celor din Seria a II-a, acolo unde se regăsesc formaţii din jurul Capitalei, Dobrogea şi Muntenia.

Metalul şi Olimpia ar fi vrut în Seria a II-a

Celelalte două reprezentante ale judeţului Buzău în eşalonul terţ, CSM Râmnicu Sărat şi Metalul Buzău şi-ar fi dorit să participe în seria a II-a, motivul fiind deplasările mai scurte care ar fi păstrat în conturile cluburilor cel puţin 100.000 de lei. Ambele cluburi de fotbal din judeţ, cele mai vechi de altfel, au un buget mult mai mic decât al secţiei conduse de Timiş. Pentru SCMGB, repartizarea în Seria I înseamnă oponenţi mai slabi în drumul spre Liga a II-a.

Iată componenţa seriei I a Ligii a III-a, stgiunea 2018-2019: CSM Rm. Sărat, ACS Şomuz Fălticeni, ACS Gauss Bacău, ACSM Ceahlăul Piatra Neamţ, ACS Foresta Suceava, CS Ştiinţa Miroslava, ACS Suporter Oţelul Galaţi, CSM Roman, CSM Bucovina Rădăuţi, CS Sporting Lieşti, ACS KSE Târgu Secuiesc, CSM Focşani, Sănătatea Dărăbani, AFC Metalul Buzău, SCM Gloria Buzău şi CSM Paşcani.

În cursul serii de astăzi, Comitetul de Urgență al Federației Române de Fotbal a aprobat componența seriilor sezonului 2018-2019 al Ligii a III-a. Cel de-al treilea eșalon fotbalistic românesc va fi compus din 5 serii a câte 16 echipe. În cursul zilei de mâine, mai precis începând cu orele 13:30, cele trei echipe își vor afla adversarele și țintarul noului sezon după cum a anunțat Federația Română de Fotbal.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.