Egal de început!

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

vointa-ciorani-gloria-buzau

Gloria Buzău a disputat miercuri primul meci amical de la revenirea antrenorului Ion Viorel pe banca tehnică a buzoienilor. Fotbaliştii din Crâng au întâlnit în deplasare formaţia Viitorul Ciorani (Prahova, Liga A, primul eşalon judeţean), noul satelit al grupării de primă ligă Astra Giurgiu. Gruparea prezidată de Dan Tulpan a remizat 1 la 1 cu echipa prahoveană.

Evoluţie pozitivă

Primul 11 trimis în teren de Ion Viorel a fost alcătuit pe structura echipei care sezonul trecut activa în al treilea eşalon al fotbalului românesc. Buzoienii început foarte bine partida şi puteau deschide scorul chiar la prima fază dacă şutul lui Dorin Burlacu, de la 25 de metri, nu trecea puţin pe lângă poarta adversă. Oaspeţii au replicat un minut mai târziu. După o degajare în adversar a portarului Dănuţ Sârbu, atacantul gazdelor, Muscalu a interceptat balonul însă a trimis slab spre poartă, goalkeeper-ul buzoienilor reuşind să reţină fără emoţii. Gazdele şi-au mai încercat încă o dată norocul în minutul 24, când Sârbu a fost încercat cu un lob de la mare distanţă. Câteva minute mai târziu, fostul jucător al Petrolului Fl. Dumitru a executat perfect un corner (min. 35), aşezându-i mingea pe cap coechipierului Aristan, care din fericire pentru buzoieni nu a avut o execuţie la fel de bună, mingea trecând pe lângă poartă. În ultimul minut al primului mitan, “tunarul” Renţea “prinde” un şut puternic de la distanţa, portarul advers  respinge până la Lungoci care deschide scorul îndeplinind o simplă formalitate din marginea careului mic.

Altă repriză, alţi oameni

În cea de-a doua parte a jocului, “Vioară” a introdus în teren jucătorii transferaţi în această vară, plus câţiva dintre cei sosiţi în probe. La doar câteva minute de la reluarea jocului, Muscalu (jucător care aparţine formaţiei Astra Giurgiu), a restabilit egalitatea de la punctul cu var (min. 56), după o lovitură de pedeapsă acordată prea uşor de centralul partidei. Puţin mai târziu, Cogîrlă, puştiul minune al buzoienilor a reuşit o incursiune caracteristică în flancul stâng fiind “secerat” în careul advers, însă “fluieraşul” partidei a lăsat jocul să continue. Imediat după această fază jucătorul buzoian a părăsit terenul accidentat. La capătul celor 90 de minute, tabela cochetului stadion din Ciorani arăta 1 la 1. Formaţia din Ciorani şi-a anunţat candidatura la un loc de Liga a III-a, drept dovadă şi numărul de jucători transferaţi în acestă pauză competiţională de la Petrolul Ploieşti (Pavlovici, Fl. Dumitru) sau Astra (Muscalu, Aristan, Bărăgan). Următorul joc amical al buzoienilor va avea loc în această seară, de la ora 20.30, pe arena din Crâng. Gloria va întâlni în nocturnă divizionara judeţeană Avântul Zărneşti.

CLICK AICI PENTRU GALERIA FOTO COMPLETĂ

Astra II Ciorani – Gloria Buzău: 1 – 1, (0 – 1)

Au marcat: Lungoci (min. 45) şi Muscalu (min. 57)

Astra II Ciorani: Catană – Tătaru, Neagu, Butufei, Zecheru – Fl. Dumitru, Bărăgan, Căpălău, Cernea – Aristan şi Muscalu. Au mai jucat: Tănase – Pancovici, Fl. Păun, Iordache, I. Crăciun, V. Iacob, Munteanu, I. Marin, Andrei Alexandru, Al. Vasile, Ţigău. Antrenor: Adrian Peiu.

Gloria Buzău: Sârbu – Cucu, Bîrsănel, Vişan, Agache – Fl. Alexandru, Bobe, Renţea, Zamfir – Lungoci şi Burlacu. Au mai jucat: Cezar – Cogîrlă, Drăguţ, Keita, Francisc, Constantin, Stoica, Gherghe şi Tudor. Antrenor: Ion Viorel.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.