Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Buzăul Sportiv vă prezintă în exclusivitate componenţa celor două ramuri sportive care vor intra sub tutela Sport Club Municipal Gloria Buzău, marţi, după şedinţa extraordinară a Consiliului Local Buzău. Futsalul şi karate sunt cele două secţii care se vor alătura celor zece deja existente în Crâng, fapt care va face ca gruparea condusă de Cristi Ceauşel şi Ion Cazan să fie printre cele mai mari cluburi polisportive din ţară.

Tot în exclusivitate, vă prezentăm cele două cereri depuse de către Costin Stanciu, în prezent antrenor şi preşedinte al clubului de karate Phoenix Shiro, alături de cea depusă de omul de afaceri local Ionel Turturică, preşedintele celor de la FC Buzău, în numele CS Luceafărul Buzău. Cele două solicitări sunt în atenţia primarului Municipiului Buzău, Constantin Toma şi printre rândurile acestora se găseşte motivarea includerii pe lista secţiilor din cadrul celui mai bogat şi mare club sportiv din Buzău.

FACSIMIL | Solicitarea CS Phoenix Shiro către Primăria Buzău

FACSIMIL | Solicitarea CS Luceafărul către Primăria Buzău

Costin Stanciu (în stânga). Sursă foto: facebook/Costin Stanciu

Stanciu, „bazat” pe rezultate

Potrivit informaţiilor noastre, Costin Stanciu ar urma să fie antrenor sau şef de secţie al secţiei „Karate”, tânărul buzoian fiind îndreptăţit de rezultate (vezi solicitarea de mai sus), de faptul că sportul său este unul dintre puţinele de contact recunoscute la nivel naţional şi internaţional, precum şi de şansele pe care le are pentru performanţă la nivel înalt. Tânărul buzoian se bucură de aprecierea preşedintelui forului de specialitate, drept dovadă prezenţa acestuia la recenta competiţie organizată de CS P. Shiro în Sala Sporturilor „Romeo Iamandi”. În privinţa celorlalte funcţii, lucrurile sunt departe de a fi clare, nu mai puţin de cinci nume din alte sporturi „de bătaie” din judeţul nostru se luptă pentru a prinde un loc în organigrama SCMGB.

De la stânga la dreapta: Răzvan Burleanu, preşedintele FRF; Gabriel Bodescu, secretar general FRF, Ionel Turturică şi Adrian Petre, preşedintele AJF Buzău şi vicepreşedinte CJ Buzău.

Omul care a votat împotriva SCMGB, în fruntea secţiei de futsal

Decizie surprinzătoare a oficialilor din Crâng şi Primărie. Aceştia şi-au dat girul ca secţia de futsal să fie condusă de Ionel Turturică, unul dintre personajele pitoreşti ale fotbalului buzoian. Omul de afaceri din oraşul nostru este unul dintre apropiaţii de primă mână a şefilor din Federaţia Română de Fotbal şi al vicepreşedintelui CJ Buzău, totodată preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Buzău, Adrian Petre. Turturică şi-a creat aceste conexiuni la Buzău, alături de Gabi Bodescu, secretarul general al forului din Capitală, în urma competiţiilor de minifotbal, ascensiunea celor doi fiind paralelă. Din câte se pare, Bodescu nu l-a uitat pe Turturică a cărui experienţă în futsal se rezumă la un singur an, stagiunea 2017-2018, atunci când a evoluat cu formaţia de U19 a FC Buzău în campionatul dedicat acestei categorii de vârstă. Ionel Turturică a fost numit membru anul acesta în cadrul Comisiei de Futsal, garnitură care are rol consulativ. În acelaşi timp, locul din Liga a IV-a al secţiei de fotbal a Sport Club Municipal Gloria Buzău a fost cedat către gruparea din Crâng de către FC Buzău, entitate sportivă condusă de către Ionel Turturică. Surprinzător este faptul că în ultima Adunare Generală a membrilor Asociaţiei Judeţene de Fotbal, Ionel Turturică a votat împotriva afilieri definitive a SCM Gloria Buzău, club căruia tocmai îi cedase locul din prima ligă judeţeană, după promovarea lui FC Buzău în L4.

O îmbrăţişare cât o mie de cuvinte. Iulian Trăsnea, preşedinte CS Luceafărul Buzău, alături de Gabi Bodescu, consilierul personal al preşedintelui FRF.

Linişte pentru Trăsnea, principalul artizan al promovării în Liga I

În privinţa organigramei, lucrurile par clare, Iulian Trăsnea, preşedintele celor de la CS Luceafărul Buzău, echipă pe care a promovat-o în Liga I de futsal, va fi antrenorul secţiei. Acesta va fi ajutat din postura de secund de Marius Musceleanu, profesor al LPS (structură condusă de Cătălin Cighir, membru în Comitetul Executiv al FRF) antrenor şi totodată promotor al fotbalului feminin din Buzău. Acesta a ocupat funcţia de antrenor principal al echipei de fotbal feminin Viitorul Buzău, grupare aflată sub influenţa directă a lui Gabi Bodescu, echipă mutată recent în grija celor din Râmnicu Sărat, acolo unde federalii au dezvoltat o relaţie foarte bună cu Sorin Cîrjan, fost viceprimar, în prezent primar al Municipiului Râmnicu Sărat. Posibila numire a lui Musceleanu vine după ce Capitala nu şi-a dat acordul pentru Georgian Marcu, fostul jucător al FC Gloria Buzău, fotbalist implicat în scandalul blaturilor de la Buzău, în prezent component al Olimpiei Râmnicu Sărat şi al echipei de futsal, CS Luceafărul Buzău.

De la stânga la dreapta: Ciprian Paraschiv, director de dezvoltare FRF; Gabriel Bodescu, secretar general FRF; Răzvan Burleanu, preşedintele FRF; Adrian Petre, preşedintele AJF Buzău şi Iulian Trăsnea, preşedintele CS Luceafărul Buzău. Foto: Buzău | 2017

Petre jr, referent la futsal?

Unul dintre cei mai experimentaţi arbitri de fotbal, la nivel judeţean, din Buzău, totodată membru al Comisiei de Arbitri şi Observatori a AJF Buzău, ar urma să facă parte din organigrama secţiei de futsal a SCMGB. Informaţia a fost confirmată chiar de fratele său, Adrian Petre. Vicepreşedintele CJ Buzău şi preşedinte al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Buzău ne-a declarat că acesta este întradevăr în calcule. Recent , Sorin Petre a devenit eligibil pentru a arbitra meciurile de futsal din liga secundă, iar fratele său nu îi recomandă intrarea în Crâng, ci o carieră în arbitraj, acolo unde acesta are potenţial pentru eşaloanele superioare.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre. 

1 COMENTARIU