Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Stuart Rose, componentul formaţiei de amatori a Angliei a căzut după un contact cu românul Ionuţ Milea, într-o partidă care s-a disputat în această seară, pe arena „Gloria” din Buzău, în cadrul etapei a doua a turneului intermediar UEFA Regions Cup. Din primele investigaţii, britanicul a suferit o plagă la ochiul drept, însă îngrijorător este faptul că acesta nu-şi mai simţea trupul în momentul în care a fost preluat de ambulanţă. Ajuns la spital, tânărul jucător din Regatul Unit a fost stabilizat, iar medicii buzoieni au cerut o analiză la tomograf pentru a se asigura că nu există şi alte leziuni. Pentru Rose au fost chemaţi de îndată cei mai buni neurochirurgi. Imediat după accident, fotbalistul englez a primit îngrijiri timp de minute bune chiar pe gazon. Fotbaliștii strânși în jur și-au pus mâinile în cap după ce și-au dat seama de gravitatea situației.

Scene de circ pe acorduri de sirenă

Serviciul de Ambulanţă Judeţean Buzău nu a ratat oportunitatea de a se face de râs la nivel internaţional. După ce în urmă cu câteva săptămâni, Buzăul Sportiv a atras atenţia asupra manierei în care tratează SAJ Buzău evenimentele sportive din judeţ (citeşte materialul aici: FOTO | Ambulanţa, o problemă fără rezolvare în sportul buzoian! SAJ Buzău, pe hârtie ca-n poveşti, în realitate horror), unele dintre cele mai bine plătite cadre medicale au dat-o în bară la cea mai importantă competiţie fotbalistică organizată de Buzău în toate timpurile.

Şoferul ambulanţei, chemat la maşină de crainicul stadionului

Intervenţia cadrelor medicale române a stârnite ropote de apaluze ironice ale spectatorilor buzoieni prezenţi pe arena din Crâng, la întâlnirea dintre România şi Anglia (n.r. scor final 2-2). A durat minute bune ca autospeciala să ajungă pe teren, după ce şoferul acesteia a fost rugat să se prezinte la maşină printr-un anunţ făcut de crainicul stadionului la staţia de amplificare. Penibilul care se poate încheia cu un deznodământ tragic pentru tânărul jucător britanic nu s-a încheiat aici, însă lăsăm imaginile să vorbească de la sine.

CRONOLOGIA EVENIMENTELOR (Vezi clipul video complet aici!)

Min. 31:59 Jucătorul englez cade în urma unui contact cu unul dintre apărătorii buzoieni
Min. 32.09 Arbitrul cheamă echipa medicală pe teren!
Min. 32.27 5 oameni din staff-ul medical britanic se află lângă jucătorul căzut pe teren.
Min. 32.37 Sunt chemaţi brancardieri din staff-ul medical al organizatorilor. Este momentul în care tragicul întâlneşte penibilul. Asistenta medicală alunecă pe teren, în râsetele ironice ale spectatorilor prezenţi. Spectatorii aflaţi în sectorul inferior al tribunei I solicită intervenţia ambulanţei.

Min. 33.06 Una din cele două asistente ajunse lângă jucătorul lovit face semne către ambulanţa aflată la marginea terenului. Foto: Andrei Piţigoi | Buzăul Sportiv

Min. 33.06 Una din cele două asistente ajunse lângă jucătorul lovit face semne către ambulanţa aflată la marginea terenului. Gesturile asistentei sunt urmate de cele ale arbitrului.

Gesturile asistentei sunt urmate de cele ale arbitrului. Foto: Andrei Piţigoi | Buzăul Sportiv

Min. 33:36 La 30 de secunde de la îndemnul asistentei, lumea realizează că şoferul ambulanţei nu este lângă maşină.
Min. 34:32 Ambulanţierul (?) aflat lângă fotbalistul englez se îndreaptă către autovehicul.
Min. 35:53 Medicii din staff-ul englez fac semne disperate către ambulanţa în care nu se află nimeni.
Min. 37:17 Anunţ tragico-comic al cranicului stadionului: „Şoferul ambulanţei este rugat să se prezinte cu maşină la jumătatea terenului. Şoferul de pe ambulanţă este rugat să se prezinte repede!”
Min. 39:39 În aplauzele ironice ale spectatorilor, ambulanţa se urneşte din loc.
Min. 40:32 Jucătorul este ridicat pe targa de oamenii din staff-ul medical britanic.
Min. 43:30 Ambulanţa părăseşte suprafaţa de joc.
Min. 49:37 Minute bune mai târziu, ambulanţa părăseşte complexul sportiv din Crâng.

UPDATE | Tânărul britanic a fost însoţit la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău de către membrii din staff-ul englez, în frunte cu team-managerul reprezentativei. Acestora li s-a alăturat Adrian Petre, preşedintele AJF Buzău care şi la această oră se află lângă aceştia. Din ultimele informaţii, situaţia britanicului este stabilă, urmând ca-n următoarele ore, dacă totul decurge bine, acesta să fie în afara oricărui pericol.

UPDATE | VIDEO. Britanicul a fost lovit de unul dintre coechipierii săi. În imaginile video alăturate, se vede cum conaţionalul său îl loveşte cu genunchiul în cap.

Articol în curs de actualizare! Revenim cu detalii!

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre. 

7 COMENTARII

 1. Nu mai comentați fără rost dacă nu știți nici voi, nici organizatorii, pasii ce trebuie urmați. Rușine sa va fie ! Ambulanta intra DOAR la indicația ARBITRULUI OBSERVATOR …. nu când vreți voi…..! Iar medicii englezi aveau protocolul lor și nici nu ne lăsau sa ne apropiem de jucător …. Dar tipic romanului , știm numai sa radem și sa hulim pe cel de lângă noi, care, din păcate , își face treaba ! Inca o data RUȘINE MASS-mediei și celor din tribune fără cei “7 ani de-acasa” !!! 😡😡😡

  • Stimate/stimată ,,SAJ,, jurnaliștii se află în postura de « caini de paza » rol ce revine presei intr-o societate democratica. Mai mult,cetățenia proactivă înseamnă că statul si cetateanul se afla in diferite raporturi stabilite de norme ,legi și protocoale.Or, dumneavoastră vă adresați public în numele unei instituții care se află în slujba cetățeanului cu un limbaj neprotocolar,,certați,, jurnalistul și ,,românul plătitor de taxe cu sintagma ,,nu mai comentați fără rost,,.Încălcați
   Art. 31 – Dreptul la informaţie:
   (1) Dreptul persoanei de a avea acces la orice informaţie de interes public nu poate fi îngrădit.
   (2) Autorităţile publice, potrivit competenţelor ce le revin, sunt obligate să asigure informarea corectă a cetăţenilor asupra treburilor publice şi asupra problemelor de interes personal.Prin urmare,mi-ar plăcea ca pe viitor să vă adresați presei și cetățenilor fără să ne certați și să vă exprimați printr-un punct de vedere oficial.Acolo unde se impun remedieri rezolvați-le prin protocoale așa cum am cerut eu acum 10 ani!Cu mulțumiri!

 2. Afirmaţia cu arbitrul observator este aberaţie pură. Cu tot respectul, protocolul de intervenţie este reglementat de către Legile Jocului, ROAF şi regulamentul particular al competiţie, în cazul nostru cel al UEFA. În toate, arbitrul central hotărăşte pătrunderea pe teren atât a medicilor, cât şi a ambulanţei. Dacă priviţi atent/ă imaginile, vedeţi că arbitrul central, cât şi cadrele medicale române au făcut semne la nici 60 de secunde după ce ajung la faţa locului. (min. 33:06 pe video), iar ambulanţă pleacă cu britanicul 10 minute mai tâziu!

 3. Domnule Andrei Pitigoi acum dumneavoastra sunteti supărat pe ambulanță sau este doar un pretext de a da in cei care v au supărat (stiti la ce ma refer) sper si vreau sa cred ca sunteti un jurnalist fac bn informat …aici credeti-ma nu se vede…Acel ambulantieri este unul dintre cei mai buni si a procedat corect sper ca ati observat ca era la CAz asa cum spunem noi si nu in alta parte asa cum radeti dumneavoastra si cum jignit….INTREB SI EU ASA PTR UN PRIETEN DUMNEAVOASTRA FILMAȚI UNDE VRETI SAU NUMAI ACOLO UNDE AVETI VOIE SI UNDE VA CERE SERVICIUL???

  • Punctual. Mi se pare cel puţin nefiresc să fie chemat şoferul prin staţia de amplificare a stadionului. Niciodată nu amestec trăirile personale cu meseria. Nu este deontologic, dar totuşi, ca să vă răspund, nu. Cei care consideraţi că m-au supărat nu au nici o legătură cu organizarea turneului sau cu SAJ. Mai departe. Nu jignesc. Deşi putem da frâu liber oricărui sentiment, îmi place să ne respectăm, chiar dacă părerile noastre nu coincid. Buzăul Sportiv are propriile surse de finanţare, independente politic sau administrativ, cu alte cuvinte, activitatea noastră editorială nu este finanţată de către autorităţile statului, oameni politici sau societăţile ale acestora. Şi ultima, cu filmatu`. Este cel mai important turneu fotbalistic din istoria oraşului. Chiar credeţi că-l puteam rata?

   • multumesc ptr raspuns insa stiti bn la ce marefeream …asa cum dumneavoastra nu puteti filma decat cu aprobare nici noi nu putem intra decat atunci cand suntem chemati si nu de cineva prin statia de amplificare …iar in legatura cu jignirile da se aud si dupa voce cam seamana si cu a dumneavoastra daca ma insel imi cer scuze
    INCA CEVA SI MA OPRES INAINTE DE A CRITICA ERA FRUMOS SA LUATI UN PUNCT DE VEDERE SI DIN PARTEA UNUI REPREZENTANT AL AMBULANTEI…DA STIU NU OBLIGATORIU DAR….Multumesc inca o data si o zi buna va doresc