Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Promovarea în Liga a III-a va aduce schimbări importante în cadrul secţiei de fotbal a Sport Club Municipal Gloria Buzău. Modificările nu se rezumă doar la lotul de jucători, acolo unde Marius Drăguţ (n.r. Unirea Slobozia) reprezintă primul nume cu experienţă în liga a II-a cu şanse de a îmbrăca tricoul formaţiei din Crâng, ci şi la staff-ul tehnic şi administrativ. O primă modificare îl vizează, potrivit surselor noastre, pe Vasile Tudose, actualul antrenor al SCM Gloria Buzău, fost jucător la FC Gloria Buzău. Încă din primele etape, Tudose a fost ajutat din iarbă de George Timiş, şeful de secţie renunţând la costum pentru treningul de tehnician. Vasile Tudose ar urma să fie înlocuit de orădeanul Călin Cheregi (nr. 43 de ani) după o propunere a lui Cătălin Cighir, directorul LPS Buzău şi membru în CEx al FRF.

Cu experienţă la nivel de copii şi juniori

Tânărul antrenor orădean şi-a început activitatea în sectorul juvenil, acolo unde rezultatele nu au întârziat să apară, totul culminând cu scurta experienţă la Centrul de Excelenţă FRF de la Buzău, acolo unde secund i-a fost buzoianul Romică Stan, fost jucător la FC Gloria Buzău. Potrivit transfermarkt, la nivel de seniori, Cheregi are o experienţă de aproape doi ani, după ce a condus CS Osorhei şi FC Bihor Oradea, acolo unde a avut o medie 0.79 de puncte per meci, după 14 meciuri în care a luat loc pe banca orădenilor.

„Nu am fost contactat de nimeni, oficial de la SCM Gloria Buzău, însă faptul că cineva de acolo s-a gândit să mă aducă-n discuţii nu poate decât să mă bucure. Îmi doresc ca Buzăul să revină în plan fotbalistic acolo unde îi este locul”Călin Cheregi, în exclusivitate pentru Buzăul Sportiv

Refuzaţi de Lupu şi Vali Stan

Doi dintre cei mai îndreptăţi buzoieni să ocupe la momentul actual funcţia de antrenor principal în Crâng, Valentin Stan (n.r. Metalul Buzău) şi Cristi Lupu (n.r. antrenor FRF regiunea Sud-Est) au refuzat deja postul în Crâng. Tehnicianul celor de la Metalul Buzău a reuşit o performanţă extraordinară cu un buget mai mic de la stat decât cel al secţiei de fotbal a SCM Gloria Buzău în Liga a IV-a, în timp ce Lupu era ajutat de rezultatele obţinute cu selecţionata judeţeană la nivel de seniori şi de experienţa din fotbalul juvenil. Cert este că în Crâng se anunţă o vară încinsă, cel puţin prin prisma transferurilor de jucători şi al mutărilor în plan administrativ, acolo unde nici Timiş nu are locul asigurat.

Vom reveni cu detalii.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.