EXCLUSIV! VIDEO. Steaua negociază pentru închirierea arenei din Crâng

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.
Una din amintirile neplăcute ale steliştilor la Buzău. Golul marcat de R. Bunică pe 30 noiembrie 2007.
Una din amintirile neplăcute ale steliştilor la Buzău. Golul marcat de R. Bunică pe 30 noiembrie 2007.

Steaua Bucureşti, campioana României la fotbal şi-ar putea disputa meciurile din Liga I, de pe teren propriu, la Buzău. Decizia aparţine finanţatorului Gigi Becali şi vine ca urmare a costurilor mari pe care gruparea roş-albastră le achită pentru închirierea Arenei Naţionale, dar şi a faptului că trupa antrenată de Mirel Rădoi nu strânge mai mult de câteva mii de spectatori pe cel mai cunoscut stadion din ţară.

Gigi Becali, patronul echipei Steaua Bucureşti, ar putea muta echipa din Capitală în provincie. Hotărârea latifundiarului din Pipera vine ca urmare a costurilor pe care acesta trebuie să le achite pentru ca fotbaliştii antrenaţi de Mirel Rădoi să dispute pe Arena Naţională confruntările de pe teren propriu, dar şi a faptului că roş-albaştrii au fost părăsiţi de suporterii din Capitală.

În ajutorul celor de la FCSB „au sărit” conducătorii Gloriei Buzău. Supranumită „Steluţa”, echipa din Buzău şi-a arătat tot timpul disponibilitatea pentru nevoile suratei mai mari. Arena din Crâng a fost trecută, mai mereu, în dosarul de licenţiere ca al doilea meci de disputare al meciurilor de „acasă” ale roş-albaştrilor. Un prim pas care să relege legătura dintre cele două echipe ar fi fost un joc de pregătire, declinat însă de staff-ul tehnic condus de Rădoi, din cauza unui meci antedatat cu o grupare din Orientul Mijlociu.

Buzoienii vor primi în schimb o sumă consistentă pentru fiecare meci disputat de roş-albaştrii la Buzău, plus jumătate din suma încasată pe bilete. Pentru gruparea prezidată de Dan Tulpan, banii care ar urma să intre în conturile Gloriei s-ar dovedi de mare folos, mai ales că gruparea din Bulevardul Mareşal Averescu se confruntă cu mari probleme financiare.

Dacă cele două părţi vor ajunge la un numitor comun, prima partidă pe care FCSB o va disputa la Buzău va avea loc pe 19 septembrie, când Chipciu şi Compania vor întâlni Concordia Chiajna.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.