FOTO EXCLUSIV! Oamenii de afaceri din Buzău, reuniţi în interesul Gloriei

1
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.
gloria bz juventus (93)
O parte din oficialităţile prezente la Monteoru.

Sâmbătă, la câteva ore după încheierea meciului de pregătire dintre Gloria Buzău şi Juventus Bucureşti, oficialii grupării din Crâng au invitat mai multi oameni de afaceri din judeţ, alături de reprezentanţii autorităţilor locale, dar şi de mass-media la un dineu organizat la Pensiunea “Casa cu Tei” din staţiunea Sărat Monteoru. Iniţiativa conducătorilor de la Gloria Buzău este menită să atragă fonduri private pentru cea mai cunoscută structură sportivă din judeţ. În cadrul întrunirii de la Monteoru au participat diferite personalităţi ale oraşului care s-au făcut cunoscute datorită spiritului antreprenorial. 

gloria bz juventus (92)
Master Chef Nelu Cornovac

“În Buzău, lumea iubeşte fotbalul”

Oficialii Gloriei Buzău au explicat în câteva cuvinte rolul întâlnirii de sâmbătă după-amiază: “Am luat această iniţiativă pentru că în Buzău lumea iubeşte fotbalul. Sunt foarte mulţi oameni cu putere financiară care sunt invitaţi să se alăture procesului nostru de reconstrucţie, care are ca finalitate Liga I. Mă bucur că aceştia au răspuns afirmativ acţiunii noastre şi totodată sper că ei să se alăture şi concret în viaţa de zi cu zi a clubului nostru. Ne bucurăm că au avut ocazia să cunoască băieţii şi că s-au convins de omogenitatea din rândul nostru”.

gloria bz juventus (89)
Ion Viorel alături Dorin Bulete şi Nelu Cornovac

Într-o perioadă dificilă din punct de vedere financiar, formaţia din Crâng mizează pe o carte, greu de obţinut chiar şi de echipele care nu au nici cea mai mică grijă materială. Este vorba de unitatea de grup, lucru dobândit de formaţia din Crâng de la revenirea pe banca tehnică a antrenorului Ion Viorel. Liant între conducere şi vestiar, “Vioară” a demonstrat de-a lungul carierei de tehnician că omogenitatea şi transformarea vestiarului într-o familie reprezintă una din principalele sale calităţi, indiferent că numele echipei pregătite a fost Brăila, CS Otopeni sau Gloria Buzău. O calitate care deseori se dovedeşte vitală în soarta şi implicit parcursul unei echipe, mai ales când dificultăţile pecuniare sunt la ordinea zilei.

gloria bz juventus (95)
Marius Drăguţ, sărbătoritul zilei alături de căpitanul George Marcu.

Soluţia salvatoare vine din exterior

Ion Viorel, antrenorul Gloriei şi-a expus punctul de vedere vizavi de suma alocată de Primăria Buzău pentru prima parte a anului 2014, cea mai mare dintre cele dat sportului buzoian:“Cu suma primită de la Primăria Buzău nu ne putem descurca. În ciuda faptului că avem cele mai mici salarii căutăm sprijin în mediul privat pentru subzistenţă. Sper să o ducem la capăt anul acesta, să ajungem în play-off. Mai multe televiziuni şi-au arătat interesul de a transmite aceste jocuri, asta însemând încă o sumă, mai mică sau mai mare care intră în conturile clubului. Atât se poate la Buzău în momentul de faţa iar noi trebuie să înţelegem acest lucru”.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre. 
Articolul precedentTrofeul Buzăul Sportiv la șah interactiv – Etapa a III-a
Articolul următorNicu Creţu a ajuns în curtea Gloriei Buzău!
Andrei Pițigoi
Autor al cărţii „Drum printre ani – Istoria echipei de fotbal Gloria Buzău 1971 – 2011”. În prezent redactor şef al publicaţiei Buzăul Sportiv, fotojurnalist şi data collector Data Sports Group şi fotograf 123RF. Realizator TV şi moderator al emisiunilor "Sport Maxim", „Fotbal Total”, „TV Sport”, „Eurofotbal”, „Sport Maxim”, „Arena sportivă” şi „Zona neutră”. Prezentator al emisiunilor „În spatele uşilor de restaurant”, „Tainele pensiunii” şi "Bilet de vacanţă". Realizator al DVD-urilor „Războinicii la Ciuta”, „Meciuri de poveste” şi „Palatul Comunal, simbol al Buzăului”. Peste 200 de evenimente sportive comentate (din fotbal, handbal şi futsal). Manager "Buzăul Sportiv" & "Agora Buzau".

1 COMENTARIU