Meciul de fotbal dintre Ripensia Timisoara si Gloria Buzau din etapa a II-a a Ligii 2, disputat pe stadionul Electrica din Timisoara, sambata, 10 august 2019 . EMANUEL TITUS ILIESI / MEDIAFAX FOTO
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

SCM Gloria Buzău are un debut cu două victorii în liga secundă, după ce, sâmbătă, s-a impus cu 2-1 şi pe terenul Ripensiei. Ambele reuşite ale echipei lui Ilie Stan au fost marcate de Valentin Alexandru, care, alături de Valentin Munteanu, a avut aportul decisiv în partida jucată pe arena Electrica. Ripensiştii au început bine meciul şi au marcat prin căpitanul Călin Toma, dar ”sclipirile” lui Zaluschi nu au fost suficient de concretizate şi în poartă.

Timişorenii au început bine, la primul meci în faţa propriilor suporteri din noul sezon. În minutul 11, Zaluschi a creat faza din care s-a marcat, după ce a lăsat mingea inteligent pentru Călin Toma, care a înscris din 11 metri. Bucuria pentru cei aproape 500 de suporteri veniţi la meci a durat foarte puţin, pentru că, în două minute, Gloria a egalat, în urma unui contraatac. Vali Munteanu i-a lăsat lui Vali Alexandru, care l-a învins din 10 metri pe George Păduraru.

Gol de chinogramă marcat din lovitură liberă

După deschiderea scorului, Ripensia putea fi periculoasă prin Popa, dar jucătorul a tras slab. Buzăul a avut şi ea faze ofensive, dar Vali Alexandru şi Tucaliuc nu au mai prins spaţiul porţii. În minutul 39 însă, acelaşi Alexandru a marcat un gol de neparat, în partea plasei laterale, direct dintr-o lovitură liberă de pe partea stângă, de la 18 metri. Ripensiştii au avut şi ei şansa egalării până la pauză, dar, la o urcare în atac, mingea centrată de Tudorache a trecut paralel cu linia porţii şi pericolul a fost îndepărtat.

Pelici, tăios la nevoie cu elevii săi. Zaluschi, cel mai bun jucător al gazdelor

După un aport inexistent, Pelici l-a scos pe Fotescu la pauză, înlocuit cu Neagu. ”Dirijorul” a rămas însă Zaluschi, dar colegii nu au putut fructifica acţiunile decarului roş-galben. În minutul 50, Zaluschi a bătut spre poartă o lovitură liberă, respinsă de Balauru cu corpul în corner, cu ceva emoţii. Timişorenii l-au pierdut peste zece minute pe Tînc, ieşit lovit serios lângă ochi.

Publicul a fost nemulţumit în minutul 64, după o altă lovitură liberă bătută bine de Zaluschi, de la peste 30 de metri. Spectatori au considerat că Balauru a respins cu braţul şi trebuia dat corner, dar arbitrul a apreciat că mingea a ieşit din transversală. Pe final de joc, ocaziile au lipsit, iar buzoienii au reuşit să obţină probabil mai mult decât ceea ce şi-au propus de la prima deplasare.

TIMIŞOARA – SCM GLORIA BUZĂU 1-2
Călin Toma 11′ / Valentin Alexandru 13′, 39′

Păduraru – Ad. Popa, Ţiereanu, Tînc (Hecsko 60), C. Toma – Burdeţ (M. Staicu 81), Vl. Tudorache – M. Fotescu (Al. Neagu 46), Zaluschi, Chera – Alb. Voinea
Rezerve neutilizate: Mociu – C. Lungu, Al. Popovici, Iseini
Antrenor: Alexandru Pelici

Dr. Balauru – Gîţ, M. Ioniţă, Ghinga, Perju – Balgiu, Vîlsan, Tucaliuc (Godin 70), Val. Munteanu (Andr. Enescu 77) – Val. Alexandru, Huiban (Pîrcălabu 90)
Rezerve neutilizate: Stoian, Konate, Camara, Cazan.
Antrenor: Ilie Stan

Stadion: Electrica (Timişoara – Timiş); Spectatori: 500; Arbitru: Marius Omuţ (Satu Mare); Asistenţi: Ovidiu Timar (Marghita) şi Ramona Doriana Udrea (Târgu Jiu); Rezervă: Dorin Petru Voina (Reşiţa); Observatori: Ştefan Szilaghi (Satu Mare) şi Radu Bitea (Oradea).

SCM Gloria Buzău a urcat, momentan, pe locul 2, cu 6 puncte, punctak maxim după două etape. Runda viitoare va primi vizita Sportului Snagov. Ripensia rămâne cu trei puncte şi e pe locul 12, iar runda viitoare va merge la Metaloglobus Bucureşti.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Emanuel Titus ILIEŞI şi Leczki JOZSI – Mediafax foto

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.