Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Proiectul „Şahul călător”, iniţiat şi desfăşurat de secţia de profil a Sport Club Municipal Gloria Buzău a desfăşurat o nouă acţiune la Şcoala „George Emil Palade” din Buzău. Peste 100 de micuţi s-au întrecut ieri, în sala de sport a şcolii de pe Bulevardul Spiru Haret. Evenimentul a reprezentat prima apariţie publică a noului director interimar al grupării din Crâng, Ion Cazan, care s-a adresat celor prezenţi: „Mă bucur să fiu astăzi în rândurile voastre şi să asist la o acţiune de promovarea a unui sport deosebit, precum este şahul. Ştiu că şcoala nr. 15 are unii dintre cei mai buni elevi din Buzău, iar faptul că astăzi (n.r. ieri) suntem prezenţi aici vine ca urmare a eforturilor depuse atât de cadrele didactice, cât şi a autorităţilor locale. Ne dorim să dezvoltăm această iniţiativă nobilă şi să atragem cât mai mulţi copii în rândurile SCM Gloria Buzău”.

Galeria foto completă este disponibilă pe contul de facebook Buzăul Sportiv (click aici)

Declaraţia directorului interimar al SCM Gloria Buzău a fost urmată de o scurtă locuţiune a antrenorului coordonator, Liviu Iustin: „Suntem la cea de-a treia oprire a Şahului Călător, o acţiune pe care anul acesta o vom întreprinde în mai multe şcoli şi locuri publice din Buzău. Mă bucură faptul că atât cadrele didactice, cât şi cei mici sunt receptivi la iniţiativa noastră. Vreau să vă spun că, graţie autorităţilor locale, secţia de şah a SCM Gloria Buzău beneficiază de condiţii europene de pregătire a sportivilor săi şi ne dorim să împărţim toate lucrurile şi cunoştiinţele de care dispunem cu cât mai mulţi copii. De aceea, vă aşteptăm la şedinţele noastre de pregătire”.

„Şahul călător” este doar unul dintre proiectele implementate de către secţia „şah” a SCM Gloria Buzău. Alături de acesta se mai află „Şahul online”, dedicat elevilor din clasele V-XII şi profesioniştilor. Aceştia sunt dotaţi gratuit cu tablete pentru aprofundarea cunoştiinţelor, pregătire de la distanţă şi organizarea de concursuri naţionale şi internaţionale; „Împreună creştem campioni”, o acţiune permanentă de selecţie pentru copiii şi juniorii buzoieni în cadrul SCM Gloria Buzău; şi concursuri dedicate familiei: „Şah cu gemeni” şi „Şah în familie”. Proiectul „Şahul călător” se va desfăşura preponderent în instituţiile de învăţământ buzoiene (săli şi terenuri de sport), dar şi în locaţii cu o largă deschidere către public, precum Piaţa Dacia, Parcul Crâng, Parcul Tineretului, Parcul Al. Marghiloman şi mall-urile buzoiene.

Organizatorii turneului „Şahul călător” sunt: SCM Gloria Buzău, Palatul Copiilor din Buzău, Fundaţia „Sf. Sava de la Buzău” şi Fundaţia „ Irineu Mihălcescu”. Toţi participanţii primesc diplome, iar câştigătorii vor fi premiaţi după fiecare etapă a întrecerii, cei mai buni dintre aceştia primind premii substanţiale în cadrul unei gale a sportului buzoian care va avea loc pe 1 Decembrie 2018.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.