Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Sport Club Municipal Gloria Buzău a efectuat transferuri importante şi-n cadrul secţiilor sportive de echipă cu o vizibilitate mai redusă decât cele de fotbal, handbal feminin sau rugby, astfel în Crâng au ajuns jucătoare cu experienţă pe plan intern, precum Marina Cojocaru. Voleibalista care se pregăteşte sub comanda tehnicianului Auraş Popescu a fost prezentă recent, în cadrul întâlnirii cu reprezentanţii mass-mediei locale a grupării din Crâng.

Marian Boldişteanu, antrenorul coordonat al secţiei „volei” de la SCM Gloria Buzău. Sursă foto: Andrei Piţigoi | Buzăul Sportiv

Marian Boldişteanu, antrenor coordonator SCM Gloria Buzău: „Ambele echipe de volei (n.r. masculin şi feminin) sunt momentant pe poziţia secundă în cadrul campionatului diviziei secunde. Am avut meciuri dificile, vor urma altele şi mai grele după această pauză competiţională şi este normal să ne întârim prin aceste transferuri. Vom mai efectua mutări, atât în echipa de fete, cât şi în tabăra băieţilor. Un mare minus îl reprezintă faptul că la Buzău nu avem un centru universitar, care să ne permită să ţinem acasă jucătorii pe care îi creştem în propria curte, de aceea apelăm la soluţii din ţară şi în scurt timp şi de peste hotare. Sunt sportivi de valoare, care vin la Buzău să confirme acest lucru şi să-şi aducă contribuţia pentru îndeplinirea obiectivelor”.

Cine este Marina Elena Cojocaru?

Jucătoarea este născută pe 31 martie 1992 şi şi-a efectuat junioratul la CSS 1 Constanţa. În 2011 a debutat la seniori, la CET Govora Rm. Vâlcea, în divizia A2, formaţie pentru care a evoluat un sezon. A urmat CSM Târgovişte (A1), în perioada 2012-2015, SCMU Craiova (A1) între 2015 şi 2018, iar ultimul tricou îmbrăcat a fost al formaţiei FC Argeş Piteşti (A2). Sportiva în vârstă de 26 de ani a obţinut primul titlu naţional la volei pe plajă (n.r. junioare I, Constanţa, 2009), urmată de o medalie de bronz la CN din 2009-2010 şi 2010-2011. La senioare, prima medalie a fost de argint şi a venit în 2011. Aceasta a fost urmată tot de o medalie de argint, în 2012 şi de titlul naţional la volei pe plajă, la Oradea, în anul 2014. În palmaresul său se mai află titlul de finalistă la BVA Women Cup din Ankara (Turcia), în anul 2014, medalia de argint în Divizia A2 (2014-2015) şi titlul naţional de senioare câştigat în anul 2017. Sezonul curent reprezintă primul an sub emblema SCMGB.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.