Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Gloria Buzău a pierdut confruntarea cu Miercurea Ciuc, disputată vineri în Crâng, în ultima etapă a sezonului regulat al ligii secunde la fotbal în anul 2023. Buzoienii au cedat cu 2 la 0 după un prim gol dintr-o poziţie în afară din joc şi al doilea ca rezultat al unei defensive deficitare la fazele fixe. Richard Jelena a îndeplinit o simplă formalitate în minutul 26, în timp ce Bence Pinter a majorat avantajul oaspeţilor cu două minute înainte de epuizarea primelor 45 regulamentare.

În ciuda înfrângerii, buzoienii şi-au creat o sumedenie de ocazii, toate fără efect pe tabela de marcaj a stadionului din Crâng. Rând pe rând, Tănase (min. 23), Şerban (28), Chică-Roşă (29), Dumitru (49), Dumitrache (58 şi 90+3), alături de Angelov (64) ultimul “reuşind” să rateze din şapte metri, poziţie centrală, au trecut pe lângă gol.

”O înfrângere dureroasă. Ne doream foarte mult să încheiem anul cu bine, mai ales în fața propriilor suporteri. Am luat două goluri din două greșeli copilărești, să spun așa, adică dintr-un corner, o minge recentrată, nu am respectat marcajul. După aceea, o chestie pe care noi nu o antrenăm. Am jucat la offside. Chiar dacă, într-adevăr, a fost offside, jucătorii trebuia să acopere acea zonă și probabil că nu s-ar mai fi ajuns acolo. După aceea, pe plan ofensiv, n-am reușit să băgăm mingea în poartă, am avut ocazii multe. Din ce m-am uitat pe raportul de joc, au fost nouă șuturi pe poartă. N-au găsit cele mai bune soluții, au fost precipitați și e greu. Când nu marchezi acasă și faci două greșeli de genul ăsta, cu o echipă arțăgoasă, care nu a jucat mare lucru, doar minge lungă”, a declarat Andrei Prepeliţă, după joc pentru canalul de Facebook al grupării buzoiene.

CLICK AICI GALERIA FOTO COMPLETĂ!

Suspendat pentru partida cu Miercurea Ciuc, Andrei Prepeliţă a privit meciul din cabina aflată la peluza oaspeţilor, alături de un alt oficial al echipei, Cristi Lupu.

”Nu am avut meciuri să stăm și noi liniștiți (n.r. – cei din stafful tehnic, pe bancă). De asta ne dă de gândit. Poate că am evaluat greșit unii dintre jucători, pentru că ne așteptam la altceva din partea lor. Mă așteptam ca în unele meciuri, jucătorii cu personalitate, cum au fost și astăzi, pe teren propriu, fiind cu cele trei puncte, cred eu, în mare parte calificați în play-off, când am avut nevoie de ei nu fost acolo. Mă refer aici la ultimele minute cu Steaua, când am pierdut două puncte, la meciul de acasă cu Ceahlăul. E clar că nu avem un lider și asta se vede”, a adăugat “principalul” buzoian.

Gloria Buzău, în eșecul cu FK Miercurea Ciuc: Greab – Sg. Pîrvulescu (Radic 84′), Patapis, Wiktorski, Sălceanu (Ferraresso 46′) – Val. Dumitrache, Trebotic (cpt.)(V. Angelov 59′), I. Șerban (Diego Izata 59′), Mat. Tănasă – Chică-Roșă (Golan 71′), Cr. Dumitru. Rezerve neutilizate: Horeboiu – Georgiev, Pervan, Brîncoveanu.

CLICK AICI PENTRU REZUMATUL VIDEO COMPLET!

Opt echipe din cele 20 care alcătuiesc liga secundă nu au drept de promovare în primul eşalon. Este vorba despre CSM Reșița, CSM Alexandria, CS Comunal Șelimbăr, Corvinul Hunedoara, CSA Steaua, CS Tunari, CSM Slatina și CSC Dumbrăvița.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.