Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Rugbiştii formaţiei SCM Gloria Buzău au purtat înainte de începerea meciului cu CS Năvodari, tricouri inscripţionate cu mesajul: „Pentru tine, COACH”! şi au afişat un banner pe care scria: „Rugbyul buzoian fără parveNIŢ(Ă)!”. De unde mesajele buzoienilor?

ANTRENORUL COSTICĂ MERŞOIU, PURTAT PE BRAŢE DE RUGBIŞTII BUZOIENI Foto: Andrei Piţigoi | Smart Studio Photography & Buzăul Sportiv

Cu doar câteva zile înainte de confruntarea cu CS Năvodari, la sediul clubului din Crâng umbla zvonul că Vasile Niţă ar urma să fie numit în funcţia de şef de secţie al ramurii sportive „rugby”. Vorba a fost întărită inclusiv de surse din Palatul Comunal, iar întregul staff administrativ al secţiei de rugby şi-a depus demisia începând cu 17 aprilie, niciunul dintre componenţii actualului corp nedorind să colaboreze cu Vasile Niţă, din motive mai mult decât interesante, pe care nu le vom dezvălui încă. Delegatul George Georgescu; antrenorul de copii şi juniori, Tudor Nicolae; antrenorul principal, Costică Merşoiu şi şeful de secţie Tudorel Ştefan şi-au antedatat demisia la o dată ulterioară meciul cu CS Năvodari pentru a nu destabiliza echipa înaintea unei confruntări importante şi totodată pentru că nici unul nu îşi doreşte să lucreze alături de fostul director al buzoienilor.

VIDEO | INTRAREA JUCĂTORILOR PE TEREN LA MECIUL CU CS NĂVODARI

Posibila numire a lui Vasile Niţă a ajuns inclusiv la urechile jucătorilor, care şi-au dovedit solidaritatea cu antrenorul Costică Merşoiu. Comportamentul, caracterul şi atitudinea lui Niţă au făcut ca acesta să nu îşi găsească nici măcar un aliat în rândul sportivilor, după o serie de episoade jenante şi totodată amuzante pe care le vom enumera într-un articol viitor.

În ciuda opoziţiei corpului tehnic şi administrativ al SCM Gloria Buzău, al sportivilor clubului, al majorităţii suporterilor buzoieni şi al presei, şansele ca Niţă să-l înlocuiască pe Tudorel există în continuare. Câte despre fostul director al SCMGB, acesta a fost prezent la meciul cu CS Năvodari, nu a schiţat nici un gest privitor la acţiunea rugbiştilor, s-a salutat cu majoritatea angajaţilor clubului şi a părăsit tribuna stadionului „Prinţul Ghica” la pauza dintre reprize.

O conferinţă de presă care va lămuri lucrurile va avea loc la sediul SCMGB săptămâna viitoare.

PS După plecarea lui Vasile Niţă din fruntea SCMGB, la intrarea pe stadionul „Prinţul Ghica” a apărut un banner, pe care stă inscripţionat următorul mesaj. Interpretarea o lăsăm la latitudinea dumneavoastră.

Foto: Andrei Piţigoi | Smart Studio Photography
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre. 

11 COMENTARII

 1. Domnul Nita este un farsor, ca jucator a fost zero barat iar ulterior, ca om, in privinta moralitatii si mai ales a probitatii profesionale de asemenea, este sub orice nivel.
  Sincer va spun, la cate nereguli si acte de o gravitate indubitabila pe care acest „domn” le-a facut in calitate de diriguitor al sportului buzoian, imi este greu sa pricep de ce nu se ascunde undeva in Muntii Siriului sau in zona vulcanilor noroiosi…
  Daca presa va devoala ce a facut la echipa de handbal feminin acest „crai” cu par alb in cap care se da si pastrator al bunelor moravuri, cred ca nu va mai dormi pe acasa…
  Iar daca ies la iveala si matrapazlacurile sale cu marafetzii, riscul reputational pentru cei care incearca sa-l repuna in functia de sef al sectiei de rugby este imens. Caci se stie proverbul „SPUNE-MI CU CINE UMBLI, CA SA-TI SPUN CINE ESTI DE FAPT!”
  Este incredibil cum un sport asa nobil si traditia de zeci de ani a echipei din Buzau au ajuns sa fie terfelite de un om de asa proasta factura…
  Un semianalfabet cu aere, un nimeni infatuat!!!
  Printul Serban Ghica face tumbe in mormant…
  Rusine autoritatilor locale din oras!

 2. asa e la romani, cand merge treaba bine, se da cu mucii in fasole…
  Am revazut la teren o groaza de lume, mai ales dintre fostii jucatori din ultimii zeci de ani.
  Oamenii au reaparut la stadion dupa ce plecase Nita, iar meritul este 1oo % al dlui Tudorel, noul sef al sectiei de rugby.
  Echipa merge bine, lasati-l oameni buni pe Nita acasa sa-si traiasca batranetile impreuna cu sotia si nepotii!!!
  Nu-l mai chemati pentru ca tot Buzaul stie pe unde umbla si cu cine…
  Domnu Nita, nu reusesti sa pacalesti pe nimeni!!!

  • Va pacaliti voi pe voi. Daca nu era Nita habar n aveti ce inseamna rugby. Poate nu va amintiti ca el a reinfiintat rugby ul. Dar asa se intampla atunci cand musti mana celui care te a hranit. Dar de antrenorul Mersoiu care are teren de la primarie facut futsal, si atunci cand duce echipa la terenul respectiv si primeste bani de ce nu comentati?

 3. Sunt nascut in satul Bozioru si am auzit de la niste băieți de la rugby ce făcea pe vremuri acest nea niță. Lua bani pentru mâncarea jucatorilor la meciurile din deplasare si venea de acasă cu portbagajul plin de pulpe râncede prăjite acasă la el…dacă așa se vrea să meargă treaba la rugbi înseamnă că s-a prostit lumea de tot.

 4. Nu mai puneti atita pasiune pentru o grupare sau alta.Ginditi-va la viitorul rugbyului buzoian ca parte a celui romanesc si inainte de a scrie pro sau contra unora,ginditi-va la cei care l-au sustinut de-a lungul timpului,printre care se afla si Vasile Nita.Aruncatul cu noroi in cei care au fost sau sint la echipa de rugby nu poate sa faca bine nimanui,dar mai ales rugbyului.Trebuie sa tineti cont de faptul ca rugbyul este sustinut financiar de catre comunitatea locala si aveti posibilitatea sa promovati in SuperLiga,dar mai ales,cu un sprijin financiar mai consistent,sa va bateti pentru un loc fruntas in rugbyul de elita.Patimasii nu prea au ce cauta in jurul echipei.Pot aduce numai rau performantelor dorite de cei care va sustin.Aveti grija sa nu patiti ca alte echipe de traditie de la noi!

 5. Dar de jucatorii care au muncit , plecati de acasa cu saptamanile ,plimbati in te miri ce conditii , de ce nu vorbiti? Ei au dus sportul acesta m-ai departe nu Mersoiu , nu altcineva , iar acum Dl . Antrenor s-a descotorosit de echipa care a muncit sa aduca rezultate au ramas doar putini jucatori care acepta conditiile D-lui antrenor restul au plecat acasa cu o tabla la gat pentru munca de ceva ani , chipurile ,,vicecampioni ” Echipa de Rugby a Buzaului nu a castigat finala din diferite motive , nu din lipsa de talent sau neimplicare , despre ce au trait acesti jucatori , dincolo de razboiul lor politico-financiar de ce nu vorbeste nimeni ?Despre conditiile in care au fost cazati ,despre mancarea care le-a fost oferita de ce nu vorbiti?haideti sa vorbim despre sport , nu despre prime furate nu de cine va asteptati voi ci de alte persoane politico-financiar interesate .Rip Rugby -ului Buzoian de astazi si ve-ti vedea de ce spun asta . 23.05.2018