FOTO-VIDEO | Un buzoian deţine cea mai mare colecţie de tricouri AC Milan din România

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Un buzoian deţine cea mai mare colecţie de tricouri cu AC Milan din ţară. Este vorba despre Aurelian Trifan, microbistul care strânge de ani buni orice obiect inscripţionat cu emblema formaţiei italiene. Totul a început dintr-o joacă, iar acum colecţia buzoianului este evaluată la peste 10.000 de euro. Suporterul milanezilor a fost vizitat săptămâna trecută de preşedintele fanilor rosso-neri din România. Cea mai mare colecţie de tricouri AC Milan din România este deţinută de un buzoian. Aurelian Trifan a început să colecţioneze orice obiect cu emblema italienilor în urmă cu câţiva ani, iar în prezent deţine zeci de tricouri, sute de fulare şi mii de produse inscripţionate cu stema clubul din Milano.

În colecţia sa se află piese rare din istoria milanezilor. Revistele, posterele, statuetele, fotografiile şi abţibildurile sunt doar o mică parte din ceea ce deţine buzoianul. Trifan are tricouri din cele mai importante perioade ale milanezilor, din anii `50 până la finalele Ligii Campionilor Europeni şi centenarul aniversat de AC Milan în urmă cu câţiva ani. Pasiunea lui Aurelian a devenit pasiunea întregii familii. Soţia sa şi fiica în vârstă de doar nouă ani au devenit părtaşe la hobby-ul buzoianul şi susţinătoare ale clubului italian.

Săptămâna trecută, aceasta a fost vizitat de preşedintele suporterilor AC Milan din România, care în semn de apreciere faţă de activitatea sa i-a înmânat mai multe obiecte cu emblema rosso-nerilor şi un tricou al facţiunii române din galeria de pe Giuseppe Meazza. Pe lângă colecţia cu AC Milan, buzoianul mai are câteva sute de tricouri cu alte echipe de fotbal şi o colecţie similară cu FC Dinamo Bucureşti, echipă al cărui suporter este. Tricourile şi obiectele cu AC Milan ale lui Aurelian sunt evaluate la peste 10.000 de euro.

Urmăreşte reportajul în cadrul emisiunii „Prelungiri”

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.