Gloria Buzău a debutat cu victorie în returul Ligii a III-a

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.
gloria-arhiva-3
Foto arhivă

Fotbaliştii divizionarei „C” Gloria Buzău au început cu dreptul returul Ligii a III-a, cu o victorie obţinută pe terenul lanternei roşii Sportul 2 Studenţesc. Jucătorii grupării din Crâng s-au impus cu 2 la 0 în faţa unei echipe neexperimentate, formate preponderent din fotbalişti care nu au depăşit vârsta majoratului. Buzoienii s-au aflat la cârma partidei încă din primul minut al jocului şi şi-au împărţit reuşitele pe reprize. Florin Alexandru a deschis scorul în minutul 37, în timp ce „speranţa” Gabriel Bobe a „închis” tabela în partea secundă a jocului (min. 75). „Glorioşii” s-au întors cu trei puncte la Buzău, iar vinerea viitoare vor primi vizita liderului Viitorul Axintele, într-o partidă de totul sau nimic.

„Urmează un joc de 6 puncte”

Marian Roşu, tehnicianul Gloriei Buzău, s-a declarat mulţumit de evoluţia elevilor săi, precizând că rezultatul final a fost mai important decât jocul prestat de Sârbu şi Compania: „Nu ne-a interesat să venim la Sportul 2 pentru a face golaveraj. Am preferat să facem economie de resurse,  dar să ne îndeplinim obiectivul, adică cele trei puncte. Campionatul acesta, şi în speţă promovarea, nu se decide în funcţie de cine practică cel mai frumos joc. Trebuie să fim pragmatici şi să avem rezultate care să ne menţină în fruntea ierarhiei. Urmează o partidă importantă, cu Viitorul Axintele, un joc de şase puncte, în care se va decide ocupanta fotoliului de lider”.

Vor să aducă spectatorii la stadion

Oficialii grupării din Crâng au planuri mari pentru a-i convinge pe buzoieni să revină la partidele echipei fanion din judeţ. După ce au împărţit flori doamnelor şi domni­şoarelor odată cu sosirea primăverii, „glorioşii” speră să se bazeze pe un număr important de susţinători în cadrul partidelor următoare: „Vom avea diferite activităţi în cadrul cărora vom încerca, şi sper eu, vom şi reuşi, să aducem spectatorii din nou pe arena din Crâng. Fotbalul este un spectacol, care fără susţinători este precum mâncarea fără sare. Îmi doresc ca lumea să vină alături de noi încă de la următorul meci pe teren propriu”. Trupa antrenată de Marian Roşu şi Viorel Bodan va juca vineri, pe arena din Crâng, cu Olimpia Râmnicu Sărat.

Olimpia, mulţumim pentru nimic!

Fotbaliştii râmniceni de la Olimpia au pierdut la limită, scor 1 la 0, duelul disputat vineri pe teren propriu, în faţa liderului Viitorul ­Axintele. Jucătorii antrenaţi de Dan Paveliuc nu au izbutit să o ajute pe colega de serie, Gloria Buzău, în drumul spre promovarea în eşalonul secund, după ce au fost învinşi chiar în faţa propriilor suporteri. Unicul gol al partidei a fost marcat de Tudor în minutul 48. Etapa viitoare, Olimpia va juca în deplasare la Gloria Buzău. Antrenorul grupării din Crâng s-a declarat surprins de înfrângerea suferită de Olimpia Râmnicu Sărat, pe teren propriu. „Ştiu că a fost o partidă foarte strânsă. Exact genul de partidă fără multe goluri, în care sclipirea unui jucător sau greşeala altuia pot decide soarta jocului. Oricum, noi nu stăteam în rezultatul de la Râmnicu Sărat, doar că cel puţin un egal însemna un ajutor pe care îl primeam din partea Olimpiei. Mă aşteptam la mai mult”, a spus Marian Roşu .

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.