Gloria Buzău merită un loc în play-off!

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

gloria-buzau-play-off

Fotbaliştii divizionarei secunde, Gloria Buzău, s-au întors cu un punct preţios din deplasarea de la Bacău (n.r. scor 1 – 1), acolo unde au întâlnit principala contra-candidată la accederea în play-off-ul eşalonului secund, echipa Sport Club din localitate. Puse în oglindă, cele două echipe sunt într-o anti-teză perfectă. Băcăuoanii cu un buget net superior buzoienilor, cu salariile la zi şi cu un lot măcar ca nume peste cel al formaţiei din Crâng, în timp ce trupa antrenată de Ion Viorel nu a mai văzut banii din septembrie, iar singurii bani care intră în vistierie sunt din partea autorităţilor municipale şi aceia nici pe jumătatea oponentului de sâmbătă.

„Vioară” trăieşte cu regretul punctelor pierdute

La finalul partidei cu Sport Club Bacău, Ion Viorel, tehnicianul Gloriei Buzău s-a declarat mulţumit de maniera în care au evoluat fotbaliştii săi, precizând că victoria grupării din Crâng ar fi fost un rezultat conform cu desfăşurarea partidei. „Vioară” a spus că băieţii săi sunt foarte greu de motivat, având în vedere lipsurile materiale care îi presează de câteva luni de zile, fapt din cauza căruia aceştia se concentrează foarte greu la joc. „Am avut jocul în mână, chiar dacă am fost conduşi. Sunt trei echipe care se luptă acum pentru ultima poziţie din play-off, însă trag speranţe că vom putea ocupa locul şase la finele stagiunii regulate. Este dificil să lucrezi cu jucători neplaţiţi, să îi determine să dea totul pe teren şi până la urmă să îndeplinească un obiectiv major, acela de a urca în topul ierarhiei. Nu am fost surprinşi cu nimic, însă ca de obicei, trebuie să primim un gol şi apoi să ne facem jocul să dea roade. Rămâne de văzut dacă ne vor avantaja şi rezultatele înregistrate în aceste ultime trei runde. ” – Ion Viorel, antrenor Gloria Buzău.

Tănase cu sabia deasupra capului

Viorel Tănase, antrenorul gazdelor a apărut foarte destins la întâlnirea cu reprezentaţii mass-media, întrunire ce a avut loc imediat după fluierul final al partidei încheiate pe stadionul „Aerostar”. Tehnicianul formaţiei din Bacău „a părut din alt film”. Acesta s-a declarat mulţumit de prestaţia propriilor elevi, afirmând că echipa sa a fost cea care a dominat ostilităţile şi că din acest motiv mai just era un succes al gazdelor. „Meritam victoria astăzi (n.r. sâmbătă). Am dovedit anul acesta că merită să fim în primele şase echipe, chiar dacă nu am avut tocmai cel mai bun început de sezon. Mergem la Târlungeni să câştigăm şi să dovedim că ne merităm locul din clasamentB” – Viorel Tănase, antrenor SC Bacău. Soarta actualului tehnician din oraşul lui Bacovia depinde de următoarea partidă, cea cu Unirea Târlungeni. Dacă SC Bacău va pierde, băcăuoanii au mari şanse să aibă un nou antrenor în persoana lui Petre Grigoraş.

Victoria cu CF Brăila obligatorie pentru accederea în play-off

Gloria Buzău va întâlni sâmbătă, pe teren propriu formaţia CF Brăila, ocupanta a locului 9 în prima serie a ligii secunde, cu 19 puncte. Partida va avea loc în cadrul rundei cu numărul 24 din L2. În aceeaşi etapă SC Bacău, principala contra-candidată a buzoienilor pentru ultima poziţie din play-off va juca în deplasare cu Unirea Târlungeni, formaţia braşoveană situându-se înaintea confruntării directe pe a opta treapta a ierarhiei, cu 23 de puncte, acelaşi număr de puncte pe care l-a acumulat şi clubul din Bulevardul Averescu. Dăniţă şi Compania sunt obligaţi să câştige jocul cu echipa de lângă Dunăre pentru a mai spera la accederea în play-off, iar o victorie a braşovenilor în faţa băcăuoanilor poate realiza acest fapt chiar de etapa viitoare.

Cu cine mai au de jucat

Gloria Buzău:

Etapa:

SC Bacău:

acasă – CF Brăila

24

deplasare – Târlungeni

deplasare – Clinceni

25

deplasare – Slobozia

acasă – CSMS Iaşi

26

acasă – CF Brăila

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre. 
Articolul precedent„Mândru de liceul meu” în faza semifinalelor
Articolul următorEtapa a X-a, Trofeul „Buzăul Sportiv” la şah
Andrei Pițigoi
Autor al cărţii „Drum printre ani – Istoria echipei de fotbal Gloria Buzău 1971 – 2011”. În prezent redactor şef al publicaţiei Buzăul Sportiv, fotojurnalist şi data collector Data Sports Group şi fotograf 123RF. Realizator TV şi moderator al emisiunilor "Sport Maxim", „Fotbal Total”, „TV Sport”, „Eurofotbal”, „Sport Maxim”, „Arena sportivă” şi „Zona neutră”. Prezentator al emisiunilor „În spatele uşilor de restaurant”, „Tainele pensiunii” şi "Bilet de vacanţă". Realizator al DVD-urilor „Războinicii la Ciuta”, „Meciuri de poveste” şi „Palatul Comunal, simbol al Buzăului”. Peste 200 de evenimente sportive comentate (din fotbal, handbal şi futsal). Manager "Buzăul Sportiv" & "Agora Buzau".