Gloria Buzău reintră în cărţi pentru promovarea în „B”

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.
GLORIA-BUZAU-METLOGLOBUS
Victoria cu Metaloglobus şi partida pierdută de Axintele îi face pe buzoieni să spere iar la Liga a II-a

 

Fotbaliştii Gloriei Buzău s-au impus la limită, cu 1 la 0, în faţa formaţiei Metaloglobus Bucureşti, în derby-ul rundei cu numărul 20 din seria a II-a a Ligii a III-a. Gloria a început foarte bine partida cu bucureştenii, marcând unicul gol al confruntării în minutul 4, din lovitură de la 11 metri.

Apărătorul oaspe­ţilor, Cana, l-a faultat clar pe Lungoci, iar „experimentatul” Mircea Gheorghe a bifat unica reuşită din meciul de vineri. Elevii lui Marian Roşu au făcut una dintre cele mai reuşite partide din actuala stagiune în faţa bucureştenilor, lucru scos în evidenţă şi de tehnicianul buzoienilor la capătul partidei cu ilfovenii: „Nu ştiu dacă a fost cel mai bun joc, dar cu siguranţă a fost printre cele mai bune. Pentru noi contează rezultatul, victoria mai bine zis pentru că Axintele a pierdut azi (n.r. vineri) cu Rapid Feteşti, iar campionatul se joacă până în ultima etapă. Mergem mai departe şi abordăm fiecare joc la victorie în speranţa că Viitorul va mai pierde un joc până la sfârşitul stagiunii pentru ca noi să promovăm în liga secundă”.

„Cred în echipa noastră până în ultima secundă”

Victoria formaţiei Rapid Feteşti, pe terenul liderului Viitorul Axintele (n.r. scor 1 – 2) i-a dat aripi tehnicianului buzoian, care a declarat la finele jocului cu Metaloglobus că şansele buzoienilor de a accede în liga a II-a au crescut considerabil, în ciuda faptului că diferenţa dintre Gloria şi gruparea ilfoveană este de şase puncte. „Chiar şi după meciul cu Viitorul am spus că eu cred în această echipă, implicit în jucătorii care sunt aici. Suntem la şase puncte de lider, cu un meci mai puţin disputat decât acesta. Presiunea este atât pe noi, pentru că numele şi trecutul nu ne permit să mai continuăm în eşalonul terţ, cât şi pe adversarul nostru, care este compromis în cazul în care noi câştigăm tot, iar ei mai pierd un meci”, a precizat Roşu imediat după victoria obţinută în faţa formaţiei Metaloglobus.

Joc în continuă creştere

Antrenorul formaţiei buzoiene a spus că prestaţia elevilor săi este pe o pantă ascendentă, în ciuda înfrângerii cu Viitorul Axintele. Roşu a precizat că atmosfera în vestiarul buzoienilor este una foarte bună, chiar dacă buzoienii evoluează în fiecare etapă cu pistolul la tâmplă. „Jocul nostru creşte şi asta de vede de la meci la meci. Parte care ne bucură este că acest fapt se vede şi în rezultatele formaţiei noastre. La Axintele a fost un scurt circuit pe care sper că l-am depăşit, pentru că avem nevoie mare de toate atuurile de care putem beneficia în această cursă ­in­fernală spre accederea în eşalonul doi”, a adăugat Marian Roşu. Cu cele trei puncte obţinute în faţa formaţiei Metaloglobus, Gloria Buzău îşi consolidează poziţia secundă din C2. Etapa viitoare, în cadrul rundei cu numărul 22, Gloria Buzău se va deplasa pe terenul echipei Rapid Feteşti.

Scor alb la Râmnicul Sărat

Cealaltă reprezentantă a judeţului Buzău în Liga a III-a, CSM Râmnicu Sărat a remizat pe teren propriu, scor alb, 0 la 0 cu Urban. Titu. Runda următoare, Olimpia Râmnicu Sărat se va deplasa în Capitală, acolo unde va întâlni formaţia Juventus Bucureşti. Pentru  a promova în eşalonul secund,Gloria Buzău trebuie  câştige toate jocurile până la finalul campionatului, iar formaţia din Axintele trebuie să piardă cel puţin un meci.

GLORIA BUZĂU – METALOGLOBUS: 1 – 0, (1 – 0)

Liga a III-a, Seria a II-a, Etapa a XX-a

Stadion: Gloria. Spectatori: 300.

Gloria Buzău: Sârbu – Cucu, Bârsănel, Vişan, Agache – Luiceanu, Renţea, Jercălău, Bobe – M. Gheorghe şi Lungoci. Au mai jucat: Burlacu, Roman şi Chelaru. Antrenor: Marian Roşu.

Metaloglobus Bucureşti: Hăisan – Cană, Voicu, Stegaru, Petcu – Neagu, Tudoroiu, Simion, Ghenovici – Stângă şi Botea. Au mai jucat: Anghelini, Mitu, Orăşean şi Kassai. Antrenor: Leonard Strizu.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre. 
Articolul precedentPas important pentru Liga I făcut de CS Otopeni
Articolul următorAu prins curaj! Speranţele de „B” au reînviat în Crâng!
Andrei Pițigoi
Autor al cărţii „Drum printre ani – Istoria echipei de fotbal Gloria Buzău 1971 – 2011”. În prezent redactor şef al publicaţiei Buzăul Sportiv, fotojurnalist şi data collector Data Sports Group şi fotograf 123RF. Realizator TV şi moderator al emisiunilor "Sport Maxim", „Fotbal Total”, „TV Sport”, „Eurofotbal”, „Sport Maxim”, „Arena sportivă” şi „Zona neutră”. Prezentator al emisiunilor „În spatele uşilor de restaurant”, „Tainele pensiunii” şi "Bilet de vacanţă". Realizator al DVD-urilor „Războinicii la Ciuta”, „Meciuri de poveste” şi „Palatul Comunal, simbol al Buzăului”. Peste 200 de evenimente sportive comentate (din fotbal, handbal şi futsal). Manager "Buzăul Sportiv" & "Agora Buzau".