Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Buzăul revine în prima ligă de handbal feminin la 7 ani de la ultima prezenţă în cel mai important eşalon din ţară. SCM Gloria Buzău şi-a asigurat matematic promovarea de pe prima poziţie a Diviziei A după un parcurs impecabil, iar oficialii buzoieni au început să pregătească stagiunea care va începe în luna septembrie.

Gruparea din Crâng a trebuit să anunţe până pe 27 aprilie numele jucătoarelor străine care vor face parte din lotul pentru proxima stagiune, iar, potrivit surselor noastre, SCMB a înregistrat la sediul FRF mai multe dosare de legitimare a unor jucătoare experimentate. Bugetul secţiei de handbal depăşeşte cu puţin jumătate de milion de euro, fapt care le-a permis oficialilor buzoieni să demareze o primă rundă de negocieri pentru constituirea unui lot competitiv, care să asigure îndeplinirea obiectivului în Liga Florilor: menţinerea în prima ligă.

Astfel,Dziyana Ilyina, jucătoare la Dunărea Brăila în acest sezon, va juca din toamnă la echipa nou-promovată. Handbalista în vârstă de 21 de ani a venit în 2017 în România, de la Vardar Skopje, echipă care a disputat finala Ligii Campionilor în urmă cu un an. Alte două jucătoare care au ajuns la acest nivel, Alina Iordache şi Cristina Nan, vor ajunge la SCM Gloria Buzău. Cele două handbaliste au câştigat Liga Campionilor cu CSM Bucureşti în 2016. Prima are şanse să repete performanţa şi în acest sezon, fiind al treilea portar al CSM Bucureşti, după Paula Ungureanu şi Jelena Grubisic.

Paula Vişan, portarul numărul unu de la HC Zalău, este de asemenea în discuţii cu SCM Gloria Buzău, pentru un transfer în această vară. Nou-promovata a mai reuşit să aducă doi interi stânga de la echipe cu nume din Europa, de la Zvezda Zvenigorod şi Podravka Koprivnica. Din informaţiile Prosport este vorba despre Natalia Vinyukova (29 ani) şi Marijeta Vidak (25 ani).

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.