Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Nu mai puţin de patru cazuri legate de HC Buzău au fost judecate într-o singură şedinţă de către Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Handbal, un for care „a făcut” o pasiune aparte pentru gruparea buzoiană, după ce cuplul Suliman – Cazan a făcut praf întâlnirea dintre „lupii Buzăului” şi CSM Bucureşti, detalii în articolele de mai jos.

Răzbunarea observatorului Anton

Juniorii III ai formaţiei buzoiene s-au deplasat la Vaslui pentru jocul cu LPS din localitate. Meciul a avut loc la câteva zile după partida din Liga Zimbrilor, disputată între HC Buzău şi CSM Bucureşti, observată de către ieşeanul Bogdan Anton, cel care este responsabil şi cu delegările arbitrilor în competiţiile juvenile din Moldova. Prestaţia slabă a „fluieraşilor” şi-a pus amprenta asupra jocului şi tehnicianul HCBZ a reacţionat verbal, însă nu violent sau injurios. Pentru simpla „atragere a atenţiei”, Alina Horjea a primit nu mai puţin de 5 etape de suspendare. Într-un dosar judecat la aceeaşi şedinţă, George Buricea de la CSM Constanţa a primit o amendă de 4.000 de lei şi 6 etape de suspendare pentru recidivă în bruscarea unui arbitru.

„În legătură cu Raportul suplimentar întocmit de arbitrii delegați la jocul de J III masculin, dintre LPS VASLUI și ACS HC BUZĂU 2012, din data de 29.03.2023, de la Vaslui, Comisia, analizând documentele prezentate, stabilește:

– sancționarea doamnei HORJEA ALINA, de la clubul ACS HC BUZĂU 2012, cu suspendare din activitatea handbalistică pentru 5 (cinci) jocuri, începând cu data de 05.04.2023, pentru comportament nesportiv grosolan (insulte și injurii) față de arbitrii jocului, în conformitate cu dispozițiile art. 43.3 lit.a) punct 2 din Regulamentul disciplinar al FRH, sezonul competițional 2022 – 2023, coroborat cu Art. 34.1 lit.k) (recidivă de la data de 03.06.2022), Categoria de vârstă J III masculin;”

1000 de lei, costul regretului exprimat

Gabriel Armanu, antrenorul principal al formaţiei buzoiene, a fost amendat cu 1.000 de lei pentru declaraţiile date la finalul partidei cu CSM Bucureşti, când acesta a spus că regretă faptul că a susţinut mărirea baremurilor de arbitraj în faţa lumii handbalistice din România, prin prisma calităţii sale de membru în Consiliul de Administraţie al FRH.

„În legătură cu sesizarea clubului CSM BUCUREȘTI și a arbitrilor delegați la jocul de Liga Națională masculină din data de 18.03.2023 dintre echipele ACS HC BUZĂU 2012 – CSM BUCUREȘTI, cu privire la o serie de declarații lansate în spațiul public de dl. Gabriel Armanu, Comisia, analizând documentele puse la dispoziție de către părți, stabilește:

-sancționarea oficialului echipei ACS HC BUZĂU, d-l GABRIEL ARMANU, cu penalitate pecuniară, în cuantum de 1000 (unamie) lei, termen de achitare 04.05.2023, pentru declarații defăimătoare la adresa arbitrilor, conform art. 45.2 lit.a) pct.1 din Regulamentul disciplinar al FRH, sezonul competițional 2022 – 2023;”

Buzoienii mai au de disputat, la nivelul primei echipei de seniori, sferturile de finală în Cupa României şi încă trei etape din Liga Zimbrilor. Rămâne de văzut cât timp oficialii federaţiei conduse de Constantin Din (un personaj văzut drept salvarea handbalului românesc, după perioada Dedu, dar apreciat recent drept calul troian al unuia dintre cele mai iubite sporturi din ţară) vor mai ţine HC Buzău în vizor.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.