Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Veste şocantă pentru fotbalul românesc şi pentru campionatul Ligii 3. Campioana României, FC Viitorul Constanţa, şi-a desfiinţat echipa secundă şi a retras-o din competiţie cu mai puţin de o săptămână înainte de startul sezonului. Departamentul Competiţii al Federaţiei Române de Fotbal a trebuit să refacă programul Seriei a 2-a, acolo unde fusese repartizată Viitorul 2. Este al doilea abandon din Liga 3, primul fiind înregistrat de FC Milcov, din Seria a 3-a, acolo unde a fost, deasemenea, refăcut programul.

Creată pentru a asigura următoarea treaptă în creşterea juniorilor Academiei Hagi, cea mai importantă şi de succes academie de fotbal din fotbalul românesc, echipa secundă a clubului lui Gheorghe Hagi a fost desfiinţaţă, surprinzător, în această vară. Cu toate că Viitorul 2 fusese înscrisă în competiţie şi repartizată în Seria a 2-a, acolo unde se mai află şi ASSCS Farul, Unirea Slobozia, Delta Dobrogea Tulcea sau FCSB 2, conducătorii clubului au decis desfiinţarea echipei cu mai puţin de o săptămână înainte de startul campionatului. Sâmbătă, „satelitul” lui Hagi ar fi trebuit să joace pe teren propriu cu Unirea Slobozia.

Nu mai stă nicio echipă după retragerea Viitorului 2 şi refacerea programului

Văzută cu cererea de retragere pe masă, FRF a decis rapid refacerea programului Seriei a 2-a pentru ca celelalte echipe să nu aibă de suferit după abandonul Viitorului 2. Viitorul 2 a fost scoasă din serie şi în loc de 15 echipe vor rămâne doar 14. Federalii au lăsa prima etapă aşa cum a fost stabilită iniţial, pentru a nu strica programul din această săptămână al echipelor din această seriei, iar din a doua rundă intră în aplicare noul ţintar. Această practică a fost făcută şi în cazul Seriei a 3-a, acolo de unde s-a retras FC Milcov. În prima etapă a intervenit o singură modificare. Cu Unirea Slobozia nu va mai juca Viitorul 2, ci Farul, echipă care ar fi stat în această rundă.

Noul program competiţional al Seriei a 2-a s-a făcut după tabela Berger de 14 echipe, nu de pe cea de 16, aşa cum a fost iniţial, atunci când erau 15 cluburi participante. S-a făce această modificare pentru a evita ca în fiecare etapă să stea câte două echipe fiindcă nu au adversari. În acest nou program, cu doar 14 cluburi, nu va mai sta nimeni, spre deosebire ce celelalte trei serii ale Ligii 3 (1, 4 şi 5), acolo unde vor sta câte o echipă în fiecare rundă.

Sursă: liga2.ro

[event_list 12524]

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.