Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Handbalistele de la Sport Club Municipal Gloria Buzău au obţinut în această seară o victorie istorică, în faţa campioanei en-titre, CSM Bucureşti. După ce în prima parte a campionatului, buzoiencele au fost la un pas să învingă fosta regină a Europei, în propriul fief, iată că sportivele antrenate de Romeo Ilie au reuşit să se impună în a doua parte a campionatului, în Sala Sporturilor „Romeo Iamandi”.

În această după amiază, în faţă a aproape 2.000 de spectatori care şi-au găsit loc inclusiv pe treptele celui mai mare stabiliment sportiv acoperit din judeţ, SCM Gloria Buzău a învins cu 29 la 21, (după un neverosimil 18-9 la pauză), fost câştigătoare a Ligii Campionilor, CSM Bucureşti.

Clubul buzoian a scris istorie după victoria din această după amiază. SCM Gloria Buzău este singura echipă care învinge în primul an petrecut în prima ligă atât câştigătoarea en-titre a ambelor competiţii interne (Liga Florilor şi Cupa României), CSM Bucureşti, cât şi câştigătoarea cupei EHF, SCM Craiova (n.r. 27-17 în tur).

Înfrângerea suferită la Buzău a făcut ca CSM Bucureşti să coboare pe poziţia secundă în ierarhia primei ligi de handbal feminin din ţară. Pe primul loc a urcat SCM Râmnicu Vâlcea, care are 63 de puncte, cu trei mai mult decât gruparea din Capitală. SCMGB se află pe poziţia a IX-a, cu 27 de puncte. Etapa viitoare, penultima a stagiunii curente, trupa antrenată de Romeo Ilie se va deplasa la Galaţi, acolo unde va întâlni formaţia CSM din localitatea, penultima în clasamentul Ligii Florilor, cu doar 5 puncte.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.