Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Fotbalul judeţean se va relua după decizia Ministerului Sănătăţii care reglementează cadrul în care competiţiile dedicate amatorilor se pot relua. Astfel, potrivit preşedintelui Asociaţiei Judeţene de Fotbal Buzău, Adrian Petre, liga a IV-a va începe sâmbătă:

„Într-adevăr, nici nu ne vine să credem, dar fotbalul judeţean, fotbalul amator îşi reia activitatea. După hotărârea Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal care a aprobat protocolul sanitar prin care atât Ministerul Sănătăţii cât şi Ministerul Tineretului şi Sportului şi-au dat acordul ca fotbalul amator să înceapă cu efectuarea testelor RAPIDE – ANTIGEN s-a decis ca fotbalul judeţean să-şi reia activitatea. Astfel, Federaţia Română de Fotbal a propus o variantă rapidă prin care AJF-urile să îşi decidă, până pe 8 mai, campioanele şi implicit participantele la barajul pentru promovarea în Liga 3.

În acest contex, AJF Buzău a luat legătura cu toate echipele din fotbalul judeţean şi a hotărât, prin Comitetul Executiv ca Liga 4 să fie structurată în funcţie de priorităţi. În altă ordine de idei, acest eşalon va cuprinde 14 echipe împărţite în trei serii. Una, cu 4 formaţii, cele care deţin CIS şi vor să participe la barajul pentru promovarea în eşalonul superior şi alte două, structurate pe criterii geografice care vor lupta pentru menţinerea în Liga 4. Au mai fost patru echipe care au decis să mai aştepte puţin şi care se vor înscrie la Liga 5.

În play-off-ul care va stabili campiona judeţeană, vor participa Team Săgeata, Voinţa Lanurile, Gloria Vadu Paşii şi Viitorul Berca. Astăzi a avut tragerea la sorţi şi se va juca după sistemul fiecare cu fiecare, sâmbătă – miercuri – sâmbătă, în aşa fel încât, primele două clasate să dispute finala. Ultimul act este programat pe 8 mai, iar echipa care va câştiga va merge la barajul pentru promovarea în Liga 3. Acest lucru este posibil deoarece nu toate AJF-urile pot organiza campionate de acest gen şi cum nu se vor strânge 42 de campioane se va elimina etapa preliminară aşa cum era prevăzut iniţial.

În ceea ce priveşte play-out-ul, cele zece echipe au fost împărţite pe criterii geografice, în două serii a câte cinci, meciurile se vor disputa fiecare cu fiecare, în fiecare sâmbătă, până pe 19 iunie. Locurile 5 vor retrograda în eşalonul ingerior, cele de pe locul 4 vor disputa un baraj pentru menţinerea în această ligă.

La începutul lunii mai sperăm să începem şi Liga 5, pentru că sunt echipe care vor să participe în competiţii oficiale. În funcţie de numărul de participante, aceste vor fi împărţite în două sau trei serii, tot pe criterii geografice. Ca o paranteză, vom avea şi o nouă revenire în fotbalul judeţean, este vorba despre Rapid Pârscov. Salutăm astfel intenţia primarului Daniel Mihai şi apropiaţilor săi pentru această alegere.

Din păcate, pentru moment, nu putem vorbi despre organizarea meciurilor din deschidere, cu echipele de juniori U17 şi U19, urmând ca din campionatul următor să intrăm în normalitate.

Dacă tot am vorbit despre acest segment, în urma consultării cu reprezentanţii Comisiei de Copii şi Juniori şi am hotărât să organizăm, deocamdată, turnee zonale rezervate juniorilor sub 15 ani, chiar dacă aceste competiţii se vor prelungi până în luna august. Aceşti copii au nevoie de competiţii pentru că la ei se cunoaşte cel mai mult lipsa de activitate.

Revenind la competiţiile de seniori să spunem că toate echipele au primit protocolul privind organizarea meciurilor. Aceştia sunt obligaţi să prezinte observatorului, înaintea fiecărui meci, tabelul cu dovada testării jucătorilor şi oficialilor. Tot prin acest prozocol, echipele sunt obligate să respecte anumite reguli, şi aici mă refer la accesul în baza sportivă numai a jucătorilor, antrenorilor, delegaţilor, testaţi negativ, şi a încă cinci sau şase persoane cum ar fi reprezentanţi mass-media şi copii de mingi. Din păcate jocurile se vor disputa fără spectatori în speranţa ca din sezonul următor să reintrăm în normalitate, fără teste, fără măşti, fără protocol sanitar”. – ADRIAN PETRE, PREŞEDINTE AJF BUZĂU | preluarea cont personal Facebook.

Iată programul primelor meciuri:

Liga 4 / Play-off
Etapa 1, sâmbătă 17 aprilie, ora 12.00
Team Săgeata – Voinţa Lanurile
Gloria Vadu Paşii – Viitorul Berca
Liga 4 / Play-out / Seria I
Etapa 1, sâmbătă 17 aprilie, ora 12.00
Phoenix Poşta Câlnău – Avântul Spartac Zărneşti
Pescăruşul Luciu – Unirea Zoreşti
Liga 4 / Play-out / Seria a II-a
Etapa 1, sâmbătă 17 aprilie, ora 12.00
Unirea Stâlpu – Montana Pătârlagele
Voiţa Limpeziş – Şoimii Siriu

” – Adrian Petre, preşedinte AJF Buzău

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.