Neputinţa se iartă, indolenţa nu! HM Buzău – Unirea Slobozia: 20 – 25, (11 – 14)

1
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.
HM Buzău a scăpat printre degete victoria care o putea duce în Liga Naţională!
HM Buzău a scăpat printre degete victoria care o putea duce în Liga Naţională!

Sâmbătă dimineaţă. Nici viscolul, nici ninsoarea şi nici cele minus 10 grade pe care le arăta termometru nu au împedicat peste 1000 de buzoieni să asiste la cel mai important eveniment sportiv al începutului de an din judeţ, confruntarea dintre Handbal Municipal Buzău şi Unirea Slobozia, meciul care în proporţii decisive punea jucătoarele antrenate de Romeo Ilie în postura de favorite pentru accederea în primul eşalon de handbal feminin din ţară.

Bară la bară doar 30 de minute

În ciuda transferurilor importante realizate de oponenta formaţiei din Buzău în această iarnă, cele două echipe au mers “umăr la umăr” în prima repriză. Buzoiencele au reuşit să se distanţeze la două goluri, însă Unirea nu doar că a acoperit handicapul, ba chiar a reuşit să încheie primele 30 de minute sub avantajul a trei  goluri. Paradele portăriţei Claudia Boronschi au făcut ca scorul să fie “strâns”. Goalkeeper-ul buzoian a făcut una din cele mai bune partide, blocând numeroase acţiuni de atac ale formaţiei vizitatoare, eforturi care s-au dovedit în van, întrucât nr. 12 din poarta HM Buzău nu a fost ajutată deloc pe faza defensivă. Partea a doua a jocului s-a disputat sub dominaţia echipei din Slobozia, chiar dacă în ultimele 10 minute buzoiencele “au tras” speranţa la mai bine, apropiindu-se preţ de câteva secunde la un gol de gruparea vizitatoare. Indolenţa în faza de construcţie, frica de a îşi asuma responsabilitatea aruncării precum şi lipsa determinării şi a ambiţiei, practic a dorinţei de a câştiga jocul au fost fatale pentru trupa din Buzău, care s-a prezentat “anemic” în faţa unei echipe conştiente de miza jocului din Sala Sporturilor “Romeo Iamandi”.

Cât să mai poată şi Duţă?

La o simplă privire peste raportul final al jocului dintre HM Buzău şi Unirea Slobozia, cifrele arată istoricul crud al confruntării din Sala Sporturilor. Boronschi (cu 7 intervenţii) Duţă (cu 7 goluri) şi Lipan (cu 7 reuşite) au fost cele mai “în formă” jucătoare ale trupei antrenate de Romeo Ilie, restul fiind cel mult umbre ale unor sportive care practică handbalul. Atât timp cât principalele atuuri sunt reprezentate de portar şi două jucătoare de câmp, una care nu depăşeşte în înălţime 1.70 metri şi una trecută de prima tinereţe este greu să emiţi pretenţii în handbal. Chiar şi la Divizia A. Etapa viitoare HM Buzău se va deplasa la Galaţi pentru jocul cu Danubius din localitate.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre. 
Articolul precedentVremea modifică programul buzoienilor! Gloria Buzău a amânat primul amical
Articolul următorNimic de reproşat pentru Ilie
Andrei Pițigoi
Autor al cărţii „Drum printre ani – Istoria echipei de fotbal Gloria Buzău 1971 – 2011”. În prezent redactor şef al publicaţiei Buzăul Sportiv, fotojurnalist şi data collector Data Sports Group şi fotograf 123RF. Realizator TV şi moderator al emisiunilor "Sport Maxim", „Fotbal Total”, „TV Sport”, „Eurofotbal”, „Sport Maxim”, „Arena sportivă” şi „Zona neutră”. Prezentator al emisiunilor „În spatele uşilor de restaurant”, „Tainele pensiunii” şi "Bilet de vacanţă". Realizator al DVD-urilor „Războinicii la Ciuta”, „Meciuri de poveste” şi „Palatul Comunal, simbol al Buzăului”. Peste 200 de evenimente sportive comentate (din fotbal, handbal şi futsal). Manager "Buzăul Sportiv" & "Agora Buzau".

1 COMENTARIU