Orgoliile „fabuloase” din Buzău, piedică în calea sportului

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

 

VIOREL-TUDOSE-GETICA-95

  • Tudose a ales HCM Roman şi Ceahlăul Piatra Neamţ în detrimentul HM Buzău şi al Gloriei Buzău

Buzăul Sportiv vă prezintă în exclusivitate un interviu cu Viorel Tudose, principalul finanţator al formaţiei de handbal feminin HCM Roman şi unul din sponsorii echipei de primă ligă Ceahlăul Piatra-Neamţ. Născut la Râmnicu Sărat, Tudose este administratorul societăţii Getica 95 şi fost finanţator al echipelor Olimpia Râmnicu Sărat (n.r. fotbal, liga a II-a), Gloria Buzău (n.r. liga a II-a) şi HCM Buzău (n.r. handbal feminin, Superliga naţională). Ultimul an s-a dovedit foarte bun pentru râmniceanul care ţine frâiele formaţiei din Roman. Pe lângă rezultatele înregistrate cu echipa de fotbal Ceahlăul Piatra Neamţ, Tudose se bucură de performanţele din handbal, mai ales după experienţa nefericită de la HCM Buzău. În doar un an de zile, echipa din Roman a reuşit să ajungă în finala Cupei României şi să dispute SuperCupa României, încheind stagiunea trecută pe locul al treilea.

Tudose, mulţumit de Roman dar cu gândul la Buzău

Omul de afaceri râmnicean este încântat de reuşitele din ultimul an ale grupării din Roman pe care le cataloghează „normale”, dar este în continuare cu gândul la echipa din Buzău: „Rezultatele noastre sunt normale, în contextul în care la Roman se munceşte şi există seriozitate. După experimentul Oltchim se mai încearcă două lucruri asemănătoare care vor avea aceeaşi finalitate. Este vorba de echipele din Baia Mare şi Bucureşti. La aceste echipe s-au adus jucătoare de o calitate înaltă, foarte bună, componente de bază ale unor naţionale cu tradiţie în acest sport. În acelaşi timp are de pierdut handbalul românesc, care scoate jucătoare foarte bune, care din păcate sunt nevoite să evolueze foarte puţin în detrimentul celor pe care le-am menţionat anterior. Romanul este unul din puţinele centre unde se munceşte foarte bine. Cel mai bun centru, care îşi face o echipă 100% românească este la Braşov. Acolo se clădeşte o echipă puternică, de care o să auzim în viitor”.

Fostă jucătoare a HCM Buzău, MVP-ul Supercupei

Raluca Ivan, fostul pivot al echipei HCM a fost printre cele mai bune jucătoare ale Supercupei pierdute de echipa din Roman la finele săptămânii trecute la Braşov. Tudose şi Ivan au avut primul contact la Buzău, atunci când râmniceanul îşi dorea să transforme echipa locală într-un de renume. „Să fiu puţin răutăcios, că tot spuneau unii că nu mă pricep la handbal, pe Raluca Ivan eu am adus-o la Buzău şi mi-a făcut plăcere să ne revedem la Roman. Iată că ceea ce nu am reuşit la HCM Buzău am realizat la Roman. Pentru mine este o amre performanţă finala şi supercupa României, chiar dacă am pierdut ambele dispute. Consider că Raluca Ivan este cel mai bun pivot la ora actuala în handbalul românesc şi că mai are multe de spus”. Viorel Tudose – finanţator HCM Roman.

Dor de casă…

Chiar dacă s-a ataşat de echipa romaşcană, Tudose nu neagă dorul de casă. Omul de afaceri râmnicean şi-ar fi dorit ca rezultatele din ultimul an să fie înregistrate de echipa din Buzău: „Mi-aş fi dorit să ajung la aceste performanţe cu o echipă din Buzău. Sunt născut şi crescut în Buzău. Mi-ar fi făcut plăcere ca banii care îi investesc la Roman să îi fi băgat la HCM Buzău. Mă bucură faptul că împart această dorinţă sau părere cu domnul Ilie (n.r. Romeo, antrenor HM Roman). Am vorbit cu dânsul despre treaba asta şi rezultatele Romanului din ultima stagiune şi amândurora ne pare rău că acestea nu au fost realizate la Buzău. Dacă unii nu aveau nişte orgolii fabuloase la Buzău aceste rezultate ar fi fost ale HCM, nu ale Romanului. Reţine că în orice confruntare orgolioşii cad primii” . La scurt timp după plecarea lui Tudose, echipa din Buzău a retrogradat în eşalonul secund, totodată ultimul al handbalului românesc, şi a ratat accederea în Liga Naţională.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.