Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Ciprian Petre a acordat în această dimineaţă un interviu site-ului de specialitate Sport.ro. Cel mai cunoscut jucător al SCM Gloria Buzău a aruncat săgeţi împotriva lui Ion Viorel şi a tuturor celor implicaţi în „Dosarul Blaturilor”, a minţit privitor la momentul realizării fotografiei în care coechipierii săi sunt surprinşi într-o casă de pariuri din apropierea stadionului „Gloria” şi a vorbit despre planurile de viitor ale formaţiei condusă de Cristi Ceauşel şi Ion Cazan.

Lipsă de respect pentru ce a înseamnat fotbalul buzoian

În interviul realizat de Sport.ro, autorul îl numeşte pe actualul căpitan al SCM Gloria Buzău, în două rânduri, „cel mai important fotbalist din istoria buzaului”. Doar că Ciprian Petre nu a evoluat niciodată pentru FC Gloria Buzău, cu atât mai mult pentru o echipă din reşedinţa judeţului, încă din tinereţe făcând pasul spre fotbalul mare direct de la Petrolul Berca. Mai gravă este eroarea care-l dă pe Ciprian Petre drept „cel mai bun jucător din istoria Buzăului”. Sunt cel puţin trei nume de jucători născuţi în judeţul Buzău superioare fotbalistului în vârstă de 37 de ani. Este vorba de Ilie Stan, Ion Viorel şi Pompiliu Stoica, toţi câştigători de titlu intern, cu prezenţe la formaţii puternice din străinătate şi cărora le-a fost intonat imnul naţional. Ciprian Petre este jucătorul buzoian cu cel mai mare număr de goluri (şapte), marcate în competiţiile europene.

Săgeţi către protagoniştii din „Dosarul Blaturilor”

iată ce a declarat Petre, privitor la noul proiect al Primăriei Buzău: „Cred ca toata suflarea microbista din Romania stie ce s-a intamplat cu fosta echipa. Chiar nu vreau sa-mi asociez numele cu cele intamplate in trecut. Pata pusa pe fotbalul buzoian si nu numai va fi greu de sters. Au trecut vremurile in care se faceau blaturi la Buzau. Acum avem un club curat si vrem sa facem performanta.” Ca o coincidenţă, declaraţia sa vine la câteva ore după publicarea imaginilor de către Buzăul Sportiv, cu jucătorii Gloriei Buzău într-o agenţie de pariuri din vecinătatea stadionului.

Ciprian Petre: „Fotografia a fost realizată în urmă cu un an şi cinci luni”

Ciprian Petre poartă banderola unei echipe a cărui an de fondare nu-l cunoaşte. Într-o tentativă de a îşi scoate colegii din situaţia creată, liderul formaţiei antrenate de George Timiş şi Vasile Tudose s-a făcut de ruşine, declarând, în exclusivitate pentru postul sus amintit:

„Imaginea este veche. De acum un an si 5 luni cand clubul era in liga a 4-a. Respectivii fotbalisti au fost dati afara”

Mai multe despre acest episod am scris aici Ciprian, ai dat-o în bară! MINCIUNA DIN SPATELE ARTICOLULUI! Menţinăm atât pentru actualul căpitan din Crâng, cât şi spre buna informare a cititorilor noştri că Sport Club Municipal Gloria Buzău nu evolua nicăieri, în nici o competiţie sportivă, „acum 1 an şi 5 luni”, din simplul motiv că… nu exista. Clubul SCM Gloria Buzău a fost înfiinţat în luna august 2017, ceea ce face ca în prezent, SCMGB să aibă doar… un an şi o lună de la înfiinţare. Mai departe, echipamentul Macron, negru, cel în care sunt prezenţi jucătorii buzoieni a fost achiziţionat spre sfârşitul anului 2017, dovadă data de pe facturile de achiziţie ale acestuia. În concluzie, judecând după mâneca scurtă şi informaţiile primite ulterior, aceasta a fost realizată în perioada mai-iunie 2018.

Materialul complet este disponibil aici.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.