Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

SCM Gloria Buzău are patru jucători în ultimul stagiu de pregătire dinaintea World Rugby Trophy U20, competiţie ce va avea loc la Bucureşti, pe Stadionul “Arcul de Triumf”, între 28 august şi 9 septembrie. “Tricolorii” efectuează un ultim stagiu de pregătire centralizată între 1 şi 6 august, la Complexul Naţional Sportiv Snagov, dupa care stagiul va continua între 6 şi 11 august, în Italia, la Parma.

Pentru acest cantonament, stafful tehnic a stabilit un lot de 30 de jucători, în care au fost păstraţi, ca şi la precedentele acţiuni similare, şi patru rugbişti de la SCM Gloria: pilierul Valentin Matache, linia a treia Robert Murariu, mijlocaşul la deschidere Vlad Leica şi fundaşul Alexandru Crăciun. Cu toţii au şanse mari să se regăsească şi în lotul final, cu care selecţionerul Danie de Villiers va aborda World Rugby Trophy. Trei din aceştia au sosit în Crâng în această vară. Este vorba de Murariu, Leica şi Crăciun.

România U20 va susţine două meciuri de pregătire în acest cantonament, mâine, la Bucureşti, pe Stadionul “Arcul de Triumf”, cu CS Dinamo, şi pe 10 august, cu o selecţionată a Academiei Naţionale Italiene de rugby.

Mugur Preda, antrenorul de treisferturi al Gloriei: ,,Tinerii sunt o provocare!“

Pentru participarea în SuperLigă, stafful tehnic al echipei de rugby l-a cooptat, ca antrenor de treisferturi, pe Mugur Preda, antrenor federal în ultima perioadă, şi care a pregătit în Franţa o echipă U23. Preda a oferit, de curând, un interviu pentru site-ul Federaţiei Române de Rugby, în care a vorbit, printre altele, şi de miza pe care jucătorii tineri o reprezintă pentru gruparea buzoiană. “Am transferat cinci jucători de U20, patru de la Bârlad-, pe Robert Murariu, Vlăduţ Anghel, Vlad Leica şi Alexandru Crăciun, şi din Franţa, pe Alexandru Gealapu, şi l-am promovat de la juniorii Buzăului pe Valentin Matache, deci în total şase jucători de U20. Cu siguranţă, va fi o provocare, pentru că dorinţa noastră este să îi promovăm în primul eşalon valoric, să îi creştem, să îi obişnuim cu rigorile unei competiţii ca SuperLiga CEC Bank. Pariul nostru cu ei este pe termen lung, dorim să îi pregătim pentru următorul sezon, să îi creştem, practic, în meciurile din sezonul care va începe în august. Bineînţeles că vor avea şi ei meciuri în sezonul 2018-2019, însă ei trebuie să se pregătească foarte mult şi foarte bine pentru anul următor. Sunt tineri cu potenţial, muncitori, în care avem foarte mare încredere”, a spus Mugur Preda pentru frr.ro

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.